10 millió forinttól éri meg igazán Széchenyi Kártyát igényelni

10 millió forinttól éri meg igazán Széchenyi Kártyát igényelni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-02-06 Frissítve: 2017-09-21
 

Vállalkozások számára jelenleg egyetlen támogatott folyószámlahitel létezik a Széchenyi Hitelkártya. A támogatás mértéke 10 millió forintos hitelkeretig 1%, ezzel együtt 3,15%-os kamatozás mellett érhető el a hitel. Erre a költségre azonban más, nem kamat jellegű költségek is rakódnak. A Bankmonitor megvizsgálta, hogy pontosan mennyibe kerül a Széchenyi Folyószámla használata a vállalkozások számára.

Akkor pontosan mennyi az annyi

Az 1 havi BUBOR, ami (jelenleg!) 0,15%, illetve a 10 m Ft hitelösszegig az 1%-os állami támogatással csökkentett 4%-os kamatfelárból összeadódó 3,15%-os kamatköltség mellett egyéb költségek is terhelik a hiteligénylő vállalkozásokat a hitelfelvétel során:

  • 17e Ft-os regisztrációs díj
  • igényelt hitelösszeg függvényében 30e -180 e Ft-is terjedő bírálati díj (mely a hitelszerződés megkötésekor esedékes)
  • a kötelező hitelgarancia díj, mely az állami támogatásnak köszönhetően 1,4% helyett 0,7%os éves szintű költséget jelent (a hitelösszeg 80%-ára vetítve, mivel a Hitelgarantiqa Biztosító kezesség vállalása a hitelösszeg 80%-ig terjed)

A támogatott kamatozás és hitelgarancia díj mellett azonban még van egy nagyon fontos előnye a Széchenyi Folyószámla Hitelnek: nincs rendelkezésre tartási díj!

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben a leszerződött hitelkeretünket nem használjuk éppen, azután nem fizetünk semmit. Sem kamatot, sem a piaci alapú hiteleknél általában 1-1,5% mértékű rendelkezésre tartási díjat sem. Ennek akkor van nagy jelentősége, ha a hitelkeretünket nem használjuk ki mindig teljesen, hanem egy részét, vagy az egészet arra tartjuk fenn, hogy vállalkozásunk likviditása váratlan körülmények között is biztosítva legyen. A Széchenyi Folyószámlahitel ezen előnye elvitathatatlan.

A Széchenyi Folyószámlahitelhez kapcsolódó költségeinket tovább lehet faragni, ha cégünkkel tagok vagyunk valamelyik területi Kereskedelmi és Ipari Kamarában, vagy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében (VOSZ). Ebben az esetben a regisztrációs díjat megspóroljuk.

Széchenyi Folyószámlahitel Hitelösszeg – Teljes hiteldíj mátrixunkban kiszámoltuk, hogy mennyibe kerül a hitel minden költséget figyelembe véve,  aa hitel teljes összegű igénybevétele esetén:

 

Mint a fenti táblázatból jól látható, 10 millió Ft az a hitelnagyság, ahol a nem kamatjellegű (egyszeri) költségek hatása a legkisebb mértékben jelentkezik. 10 millió Ft felett a Széchenyi Kártya kamattámogatása megszűnik, így a teljes költségteher fokozatosan emelkedik.

Ha szeretnéd megtudni, hogy vállalkozásod mekkora rövidtávú hitelkeret igénybevételére alkalmas, használd vállalati-hitelkalkulátorunkat, melyben egyúttal azt is megnézheted, hogy céged mekkora hosszú távú hitelt tud felvenni.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés