100-ból 80 ember ezt a bankszámlát választja. Miért?

100-ból 80 ember ezt a bankszámlát választja. Miért?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-05-19
 

Az Erste Privilégium „L” számlacsomag iránti fokozott érdeklődés nem meglepő. Hiszen amint a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik, majdhogynem díjmentes minden banki szolgáltatás. Többek között nincs számlavezetési díj, ingyen lehet a netbankon keresztül átutalni, ráadásul korlátlan számban lehet ingyen készpénzt felvenni a bank saját automatáiból (ATM). Kedvezmények ide vagy oda, tisztázandó kérdések mindig akadnak, ezért összeszedtük a leggyakoribbakra a válaszokat.

1

Két részletben kell, hogy érkezzen a havi 150 ezer Ft?

Szó sincs róla, viszont az sem probléma, ha két részletben érkezik. Ez egy engedmény a bank részéről a Privilégium „L” bankszámlánál azoknak, akik egy összegben nem tudják a feltételt teljesíteni.

Mindenképpen munkabér kell, hogy legyen?

Egyáltalán nem. A bankszámla egyik legnagyobb előnye, hogy bármilyen belföldi átutalás megfelel. Még az sem probléma, ha bankon belülről érkezik az összeg valamelyik családtagtól.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan lehet Privilégium „L” szerződést kötni?

Fontos! Nem érdemes bemenned a bankfiókba, mert a Privilégium „L” bankszámlát csak közvetítőn keresztül lehet megkötni, azaz bankfiókban nem elérhető. Kifejezetten kényelmes lehet, hogy a Bankmonitor.hu-n keresztül online tudod igényelni.

Vannak rejtett tranzakciós díjak?

Nincsenek rejtett költségek. A számlához kapcsolódóan érdemi fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha a havi 150 ezer Ft-os jóváírás nem teljesül. Ebben az esetben alkalmazott főbb díjtételek:

  • a díjmentes számlavezetést 1.683 Ft-os havidíj váltja fel,
  • a netbanki utalás 0 Ft helyett 160 Ft lesz bankon belül, míg 180 Ft bankon kívül, és
  • a saját ATM-ből történő ingyenes készpénzfelvételért is fizethetsz.

Biztos lehetsz benne, hogy nem érhetnek meglepetések, ha a Bankmonitoron tájékozódsz. Oldalunkon minden releváns díjat megtalálsz a bankszámlával kapcsolatban.

Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatot kapsz.

Automatikusan jár a csomaghoz a két ingyenes készpénzfelvétel 150 ezer Ft-ig idegen ATM-ből?

A jogszabályi ingyenes készpénzfelvételhez nyilatkozatot kell tenni, amire a netbankon keresztül is lehetőség van. Nyilatkozat hiányában a bank saját automatáiból ingyenes a készpénzfelvétel, amennyiben a felvételt megelőző hónapban a 150 ezer Ft beérkezett.

Saját automatákból viszont korlátlan számban, ráadásul nem csak belföldön, de külföldön is ingyen lehet készpénzt felvenni az Erste Bankcsoportba tartozó bankok automatáinál.

Megtakarítási számlát lehet hozzá kapcsolni?

Akár többet is és persze fizetni sem kell érte. Az Erste CélBetét Megtakarítási számla a kis összegű rendszeres takarékoskodást díjazza. A számla napi kamatozású, a kamatok pedig havonta jóváírásra kerülnek. Az elérhető kamat alapkamatból, valamint kamatprémiumból áll.

Prémium kamat abban a hónapban jár, amikor legalább a minimálisan előírt összegű jóváírás (5.000 Ft) teljesül és az adott hónapban terhelés nem történik a számlán. Amennyiben terhelés történik, vagy nem érkezik be új megtakarítás, vagy érkezik, de a minimálisan előírt összegnél kevesebb, úgy kamatprémium nem jár, csak alapkamat.

Lehet Privilégium „L” bankszámlám, ha már most is Erste ügyfél vagyok?

Sajnos nem. A számlanyitás feltétele, hogy az igényléskor nincs és az igénylés időpontját megelőző 3 hónapban sem volt lakossági bankszámlája az igénylőnek az Erste Banknál.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés