12 százalékos hozam kockázat nélkül? Könnyebben megy, mint gondolnánk!

12 százalékos hozam kockázat nélkül? Könnyebben megy, mint gondolnánk!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-04-20
 

Manapság örülhetünk, ha a biztonságosnak tekinthető bankbetétünkre vagy állampapírjainkra 3-4 százalékos kamatot kapunk, mégis van egy olyan kockázatmentes megtakarítási forma, amellyel 12 százalékos hozamot érhetünk el. A kérdés már csak az, hogy mi ez, és hogyan juthatunk hozzá. Az alábbiakból minden kiderül.

Toronymagasan kiugró hozam

Bár manapság nehéz jó hozamokat találni, van egy olyan megtakarítási forma, amiért kockázat nélkül, fix 12 százalékos éves kamatot kaphatunk. Hogy ez a jelenlegi 3 százalék alatti banki kamatok és 4 százalék körüli állampapír hozamok mellett irreálisnak tűnhet? Bizony, így van. A lakástakarékok ezt mégis biztosítani tudják. Sőt, ha hajlandóak vagyunk még egy-két, szolgáltató által előírt feltételnek megfelelni, ez a kamat bőven 13 százalék fölé is emelkedhet.

Aki nem ismerné a lakástakarékokat, annak eláruljuk, hogy ez egy olyan csakis lakáscélra felhasználható megtakarítási forma, amit nemcsak betéti kamat, hanem állami támogatás is gyarapít. Sőt, ez utóbbinak mértéke egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen a befizetett összeg 30 százalékát kapjuk ebben a formában. Sőt, még ez is tovább növelhető, ha több szerződést kötünk és mindegyiken eltérő kedvezményezettet jelölünk meg. Ehhez viszont az is kell, hogy ezek a kedvezményezettek közeli hozzátartozók legyenek, és ne rendelkezzenek párhuzamosan futó lakástakarék szerződéssel.

További előnyt jelent, hogy az így megkaparintott kamat kamatadó- és EHO-mentes. Illetve a lakástakarék számlák tulajdonosai kedvező, fix kamatozású lakáskölcsönt is igényelhetnek.

Mit érdemes még tudni?

Az teljes egészében a lakástakarék számlák tulajdonosain múlik, mekkora összeget szeretnének havonta, és milyen időtávon megtakarítani. A havi befizetés nagysága (szolgáltatótól függően) 650 és 20 000 forint között változhat, a megtakarítási idő pedig 4, 5, 6, 8 vagy 10 év lehet. De ezek a számok is rugalmasan változtathatók, a befizetett összeg tehát szabadon csökkentető vagy növelhető és a megtakarítási idő akár 120 hónapig meghosszabbítható.

Ha pedig hamarabb lenne szükségünk a lakástakarékban tartott pénzünkre, a szerződés 4 éven belül is bármikor felmondható, ilyenkor azonban csak a saját befizetésekre, illetve az erre járó kamatokra vagyunk jogosultak.

Az utóbbi időben pedig kiemelt figyelmet kaptak a megtakarítások és befektetések biztonsága, nem mellékes hát, hogy a lakástakarék számlákért az Országos Betétbiztosítási Alap 100 000 euróig helytáll.


Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Hirdetés