Hitelre lenne szükséged? – Most megmutatjuk melyiket válaszd!

Hitelre lenne szükséged? – Most megmutatjuk melyiket válaszd!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-07-08 Frissítve: 2021-07-01
 

Különböző élethelyzetekben különböző típusú hitelek kínálnak megoldást, amikor pénzszűkében van az ember. A megfelelőt kiválasztani egyszerűnek tűnhet, hiszen benne van a nevükben is: autóvásárlásra autóhitel, lakásvásárlásra lakáshitel, áruvásárlásra áruhitel. Azonban az apró részletek felülírhatják az általánosan bevett gyakorlatot, és egy-egy szituációban az általad elképzelt hitelkonstrukció szóba sem jöhet, vagy éppen több hiteltípus közül választhatod ki a számodra legjobbat. Segítünk eligazodni!

Ha egy hiteltípus nevében benne van, hogy mire szolgál, akkor azt egy-két kivételtől eltekintve tényleg csak arra költheted. A lakáshitelt lakás, ház megvásárlására, építésre, bővítésre, felújításra, korszerűsítésre, vagy korábban ezekre felvett lakáshitel visszafizetésére (=lakáshitel kiváltásra). Az autóhitelt, autólízinget autófinanszírozásra, míg az áruhitelt jellemzően tartós árucikkek megvásárlására. Amennyiben nincs meghatározva a hitel nevében, hogy mire költheted, akkor leginkább az összegtől, az elképzelésedtől és a hitel kondícióitól függ, hogy melyiket célszerű igénybe venned.

hitelcelkep160707

Hirdetés

Hirdetés

Személyi kölcsön, szabadfelhasználású jelzáloghitel: két Jolly Joker

Ezeket a hiteleket többféle célra is felhasználhatod, azonban az igényléskor meg kell jelölni, hogy mire szeretnéd költeni. Ez lehet esküvő, utazás, vagy bármilyen váratlan kiadás az élethelyzetedtől függően.

A személyi kölcsön nagy előnye, hogy (jobb esetben) minimális ügyintézéssel gyorsan – banktól függően akár pár óra alatt – hozzá lehet jutni. A hitel összege pár százezer forinttól akár 7 millió forintig terjedhet, de a költségei miatt 1 millió Ft felett már megéri elgondolkodni a szabadfelhasználású jelzáloghitelen.

„Egy átlagos (700 ezer Ft, 3 évre, 150 ezer Ft-os jövedelem) hiteligény esetén a személyi kölcsönök 11-24% közötti, míg a szabadfelhasználású jelzáloghitelek 7% körüli THM mutatóval bírnak.”

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

A jelzáloghitelhez természetesen szükséges a bank által elfogadható ingatlan fedezet is, és az átfutási ideje is hosszabb, általában 1-1,5 hónap.

Hitelkártya: sok mindenre jó, de szükséges a hidegvér és a józan ész!

A hitelkártya legnagyobb előnye, hogy vásárlásaid után valamilyen kedvezményben részesülsz (banktól függően pénzvisszatérítés, pontgyűjtés, azonnali kedvezmény a vásárláskor), illetve a bank pénzét kamatmentesen használhatod. Ráadásul egyes bankoknál még csoportos beszedési megbízást is adhatsz meg a kártyára, azaz a kártyáról levont telefonszámla, vagy vízdíj után is élvezheted a kedvezményeket.

Ez viszont csak akkor igaz, ha a kártyáról felhasznált összeget határidőre visszatöltöd. Ha megcsúszol a visszafizetéssel, vagy készpénzfelvételre használod a hitelkártyád, csúnyán ráfizethetsz! A készpénz felvételét egyébként a bankok le is szokták korlátozni, így a hitelkártya teljes egyenlegéhez az automatáknál nem férsz hozzá. Ettől függetlenül a hitelkártyával felvett pénz is bármire elkölthető, de ettől óva intünk mindenkit!

Amikor az egyedi igényekre egyedi megoldások léteznek

  1. Autóvásárlás

A táblázatban is láthatod, hogy ha autót vennél, akkor erre a célra autóhitelt, autólízinget, szabadfelhasználású jelzáloghitelt, vagy személyi kölcsönt is felvehetsz. A legolcsóbb megoldás a jelzáloghitel, amennyiben van ingatlanfedezet és hajlandó vagy felajánlani, valamint rászánod azt az egy-másfél hónapot. Ezzel a hitellel akár önerő nélkül is megvásárolhatod a gépjárművet. Drágább megoldás az autóhitel, vagy a lízing, viszont nem szükséges ingatlant bevonni. Személyi kölcsönből is megoldható az autóvásárlás, de ez a konstrukció csak az átlagon felüli jövedelemmel rendelkezők számára lehet kedvezőbb kamatozású, mint az autóhitel konstrukciók.

  1. Adósságrendezés

Személyi kölcsönt, vagy jelzáloghitelt is felvehetsz meglévő hiteleid kiváltására, optimalizálására. Hogy melyik jöhet szóba, legtöbbször a hitelösszeg és a kiváltandó hitel célja dönti el:

  • amennyiben van legalább egy jelzáloghitel a kiváltandó hitelek között, úgy a leggyakrabban a jelzáloghitel jelenti a legjobb megoldást,
  • amennyiben 1 millió forintnál kisebb a kölcsönösszeg, akkor személyi kölcsön igénybevétele az ideális elképzelés.

Bármelyik hitelről is van szó, az adósságrendezés egyik legfontosabb feltétele, hogy a kiváltandó hiteleket pontosan törleszted.

  1. Kis értékű ingatlan megvásárlása

Amennyiben kevésbé jól frekventált, kisebb településen szeretnél ingatlant venni, előfordulhat, hogy már 2-3 millió Ft-ért megvásárolhatsz egy épkézláb házikót, lakást. Az ilyen kis értékű ingatlanoknál szinte esélytelen, hogy lakáshitelhez juss, mivel a bankok jellemzően nem fogadják el a kis értékű ingatlant fedezetnek. Ekkor előfordulhat, hogy csak egy személyi kölcsönnel tudod megvalósítani a vásárlást, amely bár egyáltalán nem optimális megoldás (a táblázatban sem szerepeltettük), de ez az egyelten járható út, ha másik (magasabb értékű) ingatlant nem tudsz felajánlani.

  1. Áruhitel kizárólag 0%-os THM-mel

Az áruhitel mindig, mindenkor megtalálható a bevásárlóközpontok polcain, azonban kis túlzással csak a 0%-os THM-re érdemes hajtani. Ha semmilyen akció nincs éppen áruhitel fronton, vagy csak a kezelési költséget engedik el éppen, érdemes megnézni az aktuális személyi kölcsön kínálatot!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés