2 milliót is bukhatsz, ha könnyelmű vagy hitelfelvételkor

2 milliót is bukhatsz, ha könnyelmű vagy hitelfelvételkor
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-08-26 Frissítve: 2016-08-25
 

A leggyorsabb bankot, vagy a legszimpatikusabb ügyintézőt részesíted előnyben? Vagy lehet, hogy a szomszéd ajánlotta a tutit, esetleg a számlavezető bankodban ügyintézés közben próbáltak meggyőzni? Hogy elkerüld a rossz döntést, két dolgot javaslunk: hasonlíts össze több ajánlatot, és egyedi élethelyzeted alapján válassz bankot! Mindkettőben segítünk!

Miben segít az ajánlatok összehasonlítása?

Pénzügyi szempontból könnyen mellényúlhatsz lakáshitel felvételekor, amennyiben a kamatokon, kondíciókon kívül egyéb tényezőket helyezel előtérbe. Lehet számodra fontos például a számlavezetődnél jól bevált személyes kapcsolat, mert megbízol már abban az ügyintézőben, aki évek óta flottul elintéz neked mindent. Vagy az sem ritka, hogy sürgős a hitelfelvétel, és olyan bank lesz végül a befutó, ahol a leggyorsabban elbírálják a kérelmed.

Ezek teljesen életszerű példák, amiknek azonban forintban kifejezhető ára van. Ma a legolcsóbb és legdrágább lakáshitel ajánlatok között több mint 2 millió Ft is lehet a különbség egy 20 éves futamidejű 8 millió forintos kölcsön teljes visszafizetésében.

Extrém esetben még az is előfordulhat, hogy egy gyakrabban változó kamatozású lakáshitelt veszel fel, aminek áráért akár már 10-20 évre fixálhatnád a törlesztőrészleted egy másik banknál!

20160826_lakashitelek

 

Mindenképpen mérlegeld, hogy számodra mi a legfontosabb a választáskor, és a lehetséges ajánlatokat hasonlítsd össze! Kezdetnek az alábbi kalkulátor is segít, amiben megnézheted a legolcsóbb lakáshiteleket, azután szakértőnk elmondja, melyik bank lehet számodra ideális!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Számos tényező befolyásolja, hogy melyik bank és milyen kamattal tud neked lakáshitelt adni. Egyrészt függ az adósminősítéstől, amiben közrejátszik a havi nettó jövedelmed, az ingatlan értéke, a felvenni kívánt hitel, valamint a törlesztőrészlet összege is.

Másrészt lehetsz olyan élethelyzetben, hogy neked nem minden bank tud megoldást kínálni, mert egyeseknél nem lehet megvalósítani az elképzelésedet. Ezek közül a leggyakoribb példák:

  • külföldi jövedelmed van,
  • EVA-s, KATA-s vállalkozásból igazolsz bevételt,
  • fix kamatot szeretnél a futamidő végéig,
  • a CSOK támogatást is igénybe vennéd.

A te igényeid és lehetőségeid meghatározzák a lehetséges bankok és lakáshitel ajánlatok körét, amikből a saját szempontjaid szerint érdemes kiválasztanod a megfelelőt!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés