Banki termékek összehasonlítása

20 ezer EUR nemzetközi utaláson 100 ezer Ft megtakarítás

  • 2015-09-22
  • szerző: bankmonitor

Az Ausztriában élő testvéremtől kapok kölcsön 20 ezer EUR-t lakásvásárláshoz. Horribilis lenne az utalás költsége… Mit tegyek? Kiutazzak és behozzam készpénzben az összeget? –egy Bankmonitor felhasználó kérdése, melyre meglepően egyszerű a válasz.

Effektív költségünk két ponton fog jelentkezni:

  1. utalás költsége (kb. 0,1%)
  2. átváltás költsége, mely a vételi és eladási árfolyam különbözetében jelentkezik: ez jellemzően 2% körül mozog

A családon belüli támogatás célba juttatásának összköltsége tehát 2,1%, 20 ezer EUR-ra vetítve 420 EUR, azaz 130 ezer Ft… Ez az az összeg, aminél már tényleg megáll az ember egy kicsit gondolkozni.

A mi javaslatunk a Transferwise.com, mely egy olcsó nemzetközi utalásra ÉS deviza konverzióra kifejlesztett szolgáltatás. A rendszer által ezen utalásra adott költségbecslés (utalás + konverzió együttesen) 140 EUR, mely 280 EUR megtakarítást jelent. Természetesen első kérdés a biztonság. Mi garantálja, hogy a pénzünk valóban megérkezik?

A Transferwise.com alapítói a Skype egykori alapítói, a nemzetközi piacon ismert és elismert szakemberek. A céget az angol pénzügyi felügyelet, az FCA ellenőrzi. A minőség közvetett garanciája, hogy a leghíresebb angol üzletember, Richard Branson nemrégiben vált tulajdonossá a cégben (a Transferwise piaci értéke ma meghaladja a kisebb magyar bankok értékét). Nem utolsó sorban talán még annyit érdemes megemlítenünk, hogy kipróbáltuk a szolgáltatást és több millió forintos összegekkel is gördülékenyen működik.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.