5 csillagos online vásárlási élmény, mely spórolni is segít

5 csillagos online vásárlási élmény, mely spórolni is segít
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-04-25
 

Tekintettel online megszállottságunkra, a Tesco internetes bevásárlási szolgáltatásának elindítását követően az aktuális nagy bevásárlásunkat rögtön áthelyeztük a virtuális térbe. Első tapasztalatunk kiemelkedően jó: sokkal kevesebb időt vett igénybe és még a spórolásban is segít.

Természetesen nem szeretnénk azt állítani, hogy nem lehet csiszolni az online bevásárlás felületén. Leginkább a termék keresőt lehetne javítani, hogy összetett kereséseket is be lehessen adni, illetve jó lenne, ha a kiszerelési mennyiséget is lehetne állítani. Ami viszont működött, és ami miatt csak vészhelyzetben fogunk ismét elmenni a Tesco fizikai hipermarketjébe azok a következők.

Segít az ésszerű költésben: egyrészt a keresett termékek listáját árra rendezve tudod megjeleníteni, így könnyen látod az árkülönbségeket, az akciós termékek pirossal ki vannak emelve. Másrészt a virtuális kosár összeállításakor folyamatosan látod, hogy mennyit fogsz fizetni. Ha a boltban tologatod a hatalmas kosaradat, akkor egy idő után csak nagyságrendi elképzelésed lehet, hogy mennyit fogsz fizetni. Az online felületen, ha kényelmetlenül érzed magad a végösszeg miatt, akkor szimplán kiveszel valamit a kosárból. Harmadrészt az online shopban böngészve nem fogod észrevenni a 30%-os árkedvezménnyel kínált akciós terméket, ami nagyon szép, de egyáltalán nincs rá szükséged… és így megvásárlásának kockázata sem fenyeget.

A kiszállításnak
költsége van: 899 Ft. De ne gondoljuk azt, hogy ha elmegyünk magunk a boltba, annak nincs költsége. Kiszámoltam mennyi lenne kocsival és 650 Ft körüli összeget kaptam, 249 Ft-tal fizettem tehát többet azért, hogy kb. egyharmad annyi idő alatt bevásároljak és az árut elhozzák a lakásomig. Az idő pénz, ez mindenkinél más értéket jelent persze, nekem 80 perc megtakarítás megér 249 Ft-ot. Másrészt – bár pénzügyileg meglehetősen tudatos vagyok – olyan még nem volt, hogy ezt a 249 Ft-ot nem költöttem el egy Tesco nagybevásárlás alkalmával olyan termékre, amit eredetileg nem terveztem vásárolni.

És hab a tortán, hogy a kiszállító nem fogadott el borravalót…

Ha sikerül tudatosabban költened, ajánljuk korábbi írásainkat:

Megtakarításra fel!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés