Banki termékek összehasonlítása

5 tipp, hogy jól dönts a személyi kölcsön választásánál

  • 2016-07-18
  • szerző: bankmonitor.hu

Tél, vagy tomboló kánikula teljesen mindegy. Töretlen a személyi kölcsönök népszerűsége és ezt kihasználva a bankok jobbnál jobb kamatokkal bombázzák az érdeklődőket. Íme, 5 tipp amivel biztosan nem nyúlsz mellé a választásnál.

A személyi kölcsön jellemzően egy gyorsan, nagyobb időráfordítás nélkül hozzáférhető konstrukció. Maga a hiteltermék rugalmas, szabadon, bármilyen célra felhasználható. Igényelheted akár lakásfelújításra, de autóvásárlásra, vagy utazásra is.

1. Mérd fel az anyagi helyzetedet!

Kockás papír, ceruza, vagy éppen egy Excel tábla van kéznél, nem számít.  A lényeg, hogy mielőtt hitelt igényelnél, számold végig, hogy mire mennyit költesz havonta és mekkora hiteltörlesztő nem terheli meg túlzottan a pénztárcádat.

2. Tarts mértéket!

Attól, hogy nem kell leigazolnod a bank felé a hitel felhasználását, csak olyan célra vegyél fel személyi kölcsönt, amire valóban most van szükséged. Igen, a tény, hogy sokan elcsábulnak, mert csak egy ezressel kell többet fizetni havonta és magasabb a hitelösszeg. Nem szabad! A hitel a kitűzött céljaid megvalósítását segíti és nem arra való, hogy szórd a pénzt! Ezt ugyanis vissza is kell fizetni!

Egy gyors példa!

Nézzük hogyan alakul a törlesztőrészlete egy 300 ezer forint összegű személyi kölcsönnek 3 éves futamidővel, 150 ezer forintos havi jövedelmet feltételezve.

szemelyihitel160718

3. Díjazd a változatlanságot!

Persze, a változatosság gyönyörködtet, de nem igaz ez a hitelek törlesztőjére. Ott bizony próbálj a stabilitásra törekedni és lehetőség szerint a fix kamatozás mellett voksolj.

Nézd meg kalkulátorunkkal, milyen személyi kölcsön lenne számodra megfelelő!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

4. Olvass a sorok között!

Mielőtt aláírod a kölcsönszerződést, olvasd el és KÉRDEZZ! Sőt, amikor még csak a tájékozódásnál, a termék összehasonlítás fázisában jársz, KÉRDEZZ!

5. Figyelj a kezdeti költségekre (is)!

Nem feltétlenül a legolcsóbb hitel a legjobb. A kölcsönfelvételhez kapcsolódhatnak olyan egyszeri díjak, amelyek összességében megnövelhetik a hitelfelvétel költségeit. Érdemes megnézni, hogy bármilyen címen vonnak-e le díjat a hitel felvételekor. Akció keretében ugyan elengedhetik a kezdeti költségeket, de azt is nézd meg mit várnak cserébe.

 +1   Válassz ésszerű futamidőt!

Amennyiben egy alacsonyabb havi törlesztőt nagyobb biztonsággal tudsz fizetni, megéri akár picivel hosszabb futamidőt választani. Így nem terheli meg majd a törlesztő túlzottan a pénztárcádat. Később bármikor lesz lehetőséged előtörleszteni.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.