Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

60 ezer forintot ér, ha gyorsan kötöd le a pénzed!

  • 2015-09-17
  • szerző: bankmonitor

Többször beszámoltunk a BNP Paribas kiemelkedő 3,6%-os ajánlatáról. Jövő hét szerda azonban véget vet ennek: szeptember 23-tól 3% lesz a bank által nyújtott legnagyobb kamat. Aki viszont még ez előtt köt le 10 millió forint feletti összeget, annak még a futamidő végéig 3,6%-on kamatozik a pénze. Akinek nincs ekkora lekötendő összege, az is csak szerdáig 3,2%-ot a banktól.

A király trónfosztása

Ahogy már korábbi piaci körképünkből kiderült, forintra jelenleg a BNP Paribas nyújtja a legjobb kamatokat. Ám ennek a pünkösdi királyságnak is vége szakad jövő hét szerdán: futamidő és lekötendő összeg függvényében 0,2-0,6%ponttal csökken a betétekre fizetett kamat. Ettől még az élmezőnyben marad (bizonyos listákat valószínűleg továbbra is vezetni fog), de már nem lesz akkora kamatelőnye a lekötésnek, mint most. 10 millió forint feletti lekötés esetén minimum 60 ezer forinttal járunk így rosszabbul, ha nem lépünk időben.


Aki időben ébred

Akik időben ébrednek, és 2015 szeptember 23-a előtt kötik le pénzüket, azok még a mostani kamattal számolhatnak a futamidő végéig (a fenti táblázatban sárgával jelölt értékek). Akik viszont jövő hét szerdán, vagy az után kötnek le a BNP Paribasnál, akkor már csak a csökkentett kamatokkal (táblázatban feketével jelölt értékekkel) számolhatnak.


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket