7 magyar befektetési tipp, amiket idén még meg kell lépned

7 magyar befektetési tipp, amiket idén még meg kell lépned
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-12-25
 

Alig van pár nap hátra a 2015-ös évből, de ebben a rövid időben is rengeteget tehetsz még azért, hogy a megspórolt pénzed a lehető legjobb helyen legyen. A Bankmonitor ezért egy rövid teendő listába írta Neked össze, hogy mit kell tenned. A listát kevesebb, mint egy perc alatt tudod végigpörgetni és ha valamelyik tanácsot megfogadnád, linkeltünk hozzá részletesebb leírást is.

1. Nyiss egy TBSZ számlát és fizess be rá annyi pénzt, amennyit nélkülözni tudsz. Azért tedd ezt, hogy ne kelljen a befektetéseid után adózni. Részletesen kifejtjük itt:

Most rengeteg adót spórolhatsz meg – Év végi tippek, trükkök befektetéshez

2. Nyiss NYESZ számlát és fizess be rá maximum 500 ezer forintot. Egy hónappal azután, hogy beadod a 2015-ös adóbevallásod, a befizetett pénzt megfejeli az állam 100 ezer forinttal. Részletesen kifejtjük itt:

Most légy résen: közel 300 ezres állami támogatásra csaphatsz le év végén

3. Indíts önkéntes nyugdíjpénztárat és fizess be rá maximum 750 ezer forintot. Egy hónappal azután, hogy beadod a 2015-ös adóbevallásod, a befizetett pénzt megfejeli az állam 150 ezer forinttal. Részletesen kifejtjük itt:

Megindult a roham az önkéntes nyugdíjpénztárakba!

4. Ha nem akarsz önkéntes nyugdíjpénztárat, indíts egészségpénztárat és fizess be rá maximum 750 ezer forintot. Egy hónappal azután, hogy beadod a 2015-ös adóbevallásod, a befizetett pénzt megfejeli az állam 150 ezer forinttal. Részletesen kifejtjük itt:

Most légy résen: közel 300 ezres állami támogatásra csaphatsz le év végén

5. Ha van gyereked és születésekor kapott állami támogatást, akkor fizess be a számlájára 60 ezer forintot babakötvénybe. Az állam megfejeli a befizetésedet 6 ezer forinttal. Részletesen kifejtjük itt:

Kevés szülő vesz babakötvényt, pedig nagyon megérné

6. Ha bankbetét igényed van, akkor csapj le a BNP Paribas ajánlatára, mert már csak január 4-ig elérhető.

1

7. Érdemes lehet egy önsegélyező pénztárba is befizetned. Pláne igaz ez, ha éppen gyermeket terveztek vállalni. Ezzel a megoldással több százezer forint állami támogatásra is szert tehettek. Részletesen lásd itt:

Állami támogatások és adó-visszatérítések, amiket bárki kihasználhat

Hirdetés
Hirdetés