Banki termékek összehasonlítása

A legegyszerűbb megoldás, ha gyorsan van szükséged hitelre

  • 2013-11-11
  • szerző: bankmonitor

Milyen lehetőségeink vannak, ha gyorsan van szükségünk hitelre? Milyen mértékben vehetünk fel hitelt ésszerűen? Ma a banki kínálatban a legcélravezetőbb lehetőséget a személyi kölcsön nyújtja (a bankon kívüli alternatívák pedig lényegesen drágábbak). De mi is az a személyi hitel pontosan, miben különbözik a többi hiteltől? Mennyi lesz a törlesztő részletem 500 ezer Ft hitelnél?

Mi az a személyi hitel?    Egy olyan hitel, amelyet ingatlan fedezet felajánlása nélkül elérhetünk. Nem kerül tehát zálogjog a lakásunkra, családi házunkra a hitel felvételénél. A
személyi kölcsön jellemzően azokban az élethelyzetekben jelenthet megoldást, amikor gyorsan van szükségünk 1 millió forint alatti hitelre, amit 1-5 év alatt vissza is tudunk fizetni. Az ingatlanfedezet hiánya miatt a hitel felvétele sokkal gyorsabb.   A személyi hitel – hasonlóan a lakosság számára elérhető legtöbb hitelhez – havi azonos összegű törlesztőrészlettel rendelkezik, melyben benne foglaltatik az aktuális kamatfizetés és a hitel visszafizetésének aktuális része is. Ebből adódóan a meglévő tartozásunk összege nem időarányosan csökken (azaz ha felveszek két évre egy hitelt, akkor egy év elteltével a felvett hitel összegének még több mint a felével fogok tartozni a banknak).   

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő
 
Mennyibe kerül? Van-e árfolyam kockázat?    A személyi hitelek forint alapon érhetőek el, így nincs árfolyam kockázatuk.  A 12 legnagyobb hazai bank kínálatát áttekintve azt látjuk, hogy a legjobb személyi hitelek jellemzően 19-20% körüli THM-mel (díjakat is magába foglaló effektív kamattal) érhetők el. Ez a kamatszint magasabb, mint a lakáshitelek esetében. A magasabb kamat elsősorban annak köszönhető, hogy nincs ingatlan fedezet a hitel mögött.    Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, hogy különböző hitelösszegek és futamidők esetén milyen törlesztőrészlettel szembesülünk a legjobb ajánlatok esetében.  
szemelyi kolcson 20131111  
Hogyan vehetek fel személyi hitelt? Mik a feltételek?    A legfontosabb, hogy munkaviszonnyal rendelkezzünk. Az egyes bankok eltérő időtávot jelölnek meg, mint minimális munkaviszony a személyi hitel feltételeként. A legrövidebb a 3 hónap, a legjellemzőbb a 6 hónap, de nem ritka a 12 hónap sem (a Bankmonitor adatbázisa minden esetben feltünteti az adott hitelnél a konkrét feltételt). A vállalkozókat eltérően kezelik az egyes bankok. Az elvárt munkajövedelem alsó határa 100-120 ezer Ft. Fontos, hogy a bankok 90%-a nem várja el, hogy hozzá érkezzen a jövedelmünk, azaz nem feltétele a hitelnek a bankváltás.    Életkor vonatkozásában a 18-65. év a legjellemzőbb, de találkozhatunk olyan bankkal, ahol 25. életévünk betöltése előtt nem kaphatunk ilyen hitelt.  
És ha előbb vissza tudom fizetni a hitelt?    Erre is van lehetőség. Jellemzően 0,5%-1,0% közötti a fennálló hiteltartozásra vetítve az előtörlesztési díj. Tekintettel arra, hogy a személyi hitel kamata lényegesen magasabb, mint a betéti kamat, az előtörlesztés mindenképpen megéri, ha van miből megtennünk.    A személyi hitelek felvételének egyik legintenzívebb időszaka az év vége, ennek köszönhetően több bank is különböző kedvezményeket ad a hitelfelvevőknek. Az elérhető hitelekről és az aktuális kedvezményekről az alábbi kereső használatával tudsz tájékozódni.   

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő
 
Csak akkora hitelt vegyél fel, amit törleszteni is tudsz!   Felelősen hitelt felvenni csak úgy szabad, hogy egészen biztos vagy a fizetési képességedben. Ha a mai napig a fizetésedet minden egyes hónapban maradéktalanul elköltötted, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhetsz a havi törlesztési kötelezettség teljesítésénél. Világosan látnod kell a hitelszerződés aláírása előtt, hogy mi az az összeg, amit reálisan fizetni tudsz. Amennyiben bizonytalan vagy, készítsd el havi bevételeid és kiadásaid összeállítását. Várj egy kicsit és gondold át még egyszer. Hitel esetében nem szabad bizonytalanra menni.  
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.