Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

A többség számára ezek a legjobb lakáshitelek

  • 2016-01-20
  • szerző: bankmonitor

Aki nem tudja igényelni az igen vonzó 10+10 millió Ft-os állami támogatást és hitelt, vagy nem részegítette meg az összeg és továbbra is kitart a használt lakás vásárlása mellett, az továbbra is a bankok „normál” lakáshitel kínálatban találhatja meg a számára megfelelő lehetőséget. A kamatok történelmi mélyponton vannak, de ennek ellenére figyelned kell: két bank hitele között akár milliós eltérés is lehet a teljes visszafizetés vonatkozásában. Mutatjuk az aktuális kínálatot!

December óta a csapból is a 10 millió Ft-os CSOK és a hozzá felvehető 10 millió Ft-os államilag támogatott hitel részletei folynak, a használt lakásvásárlókról pedig mindenki megfeledkezett. Pedig sokan lesznek, akik nem juthatnak hozzá a kizárólag új lakás megvásárlására vagy építésre igényelhető sokmilliós állami pénzhez, mert nem felelnek meg a feltételeknek.

Az alábbiakban egy átlagosnak tekinthető, 7 millió Ft-os, 20 évre felvett lakáshitelre vonatkozóan mutatjuk meg a bankpiac élvonalbeli ajánlatait. Mielőtt azonban bárki rohanna a bankba, fontos, hogy a táblázat alatt szereplő kiegészítő információkat is áttekintse.

A lakáshitelek a tavalyi év során még kedvezőbbek lettek, amelyhez mind az MNB, mind a bankok hozzájárultak. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy szinte egészen biztosan a fent bemutatottaktól eltérő hitelt fogsz kapni, mivel minden egyes esetben a lakáshitel ajánlatok kondíciói eltérőek az alábbiak függvényében:

  1. Igazolható jövedelem típusa, összege
  2. Ingatlanfedezet értéke, elhelyezkedése és az önerő összege
  3. Egyéb, egyedi jellemzők (pl életkor, mióta állunk alkalmazásban a jelenlegi munkahelyen stb.)

A fenti részleteken igen sok múlik. Az adósminősítés ugyanis befolyásolja a felvehető hitel kamatát, ezáltal lehet drágább vagy olcsóbb a lakáshitel egyik és másik ügyfélnél.

Amennyiben keresed a megfelelő lakáshitelt, az alábbi kalkulátorral kiszámolhatod, mennyit jelent a havi törlesztés, valamint szakértő kollégáink segítségét is kérheted!

Lakáshitel kalkulátor

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:

Nincs találat a megadott paraméterek alapján.


havi törlesztő

THM

Szeretnél ingyenes tájékoztatást a fenti ajánlatokról? Add meg adataidat és szakértőnk 24 órán belül visszahív.
<< Vissza

Néhány konkrét példa, hogyan befolyásolják az egyedi tényezők a hitelfelvételt:

  •  A bankok alkalmazhatnak település listát is, ami annyit jelent, hogy bizonyos településeken lévő ingatlant – ahol pl. nehezebb értékesíteni – egyáltalán nem, vagy eltérő szabályokkal finanszíroznak. Az sem mindegy, milyen mértékben lesz hitellel terhelve a vásárolandó ingatlan, azaz mennyi készpénzes önerőt tud az adós felmutatni.
  • További olyan, aprónak tűnő részletek befolyásolhatják a hitelfelvétel sikerességét, amelyekről nem is gondolánk, hogy a bank szemügyre veszi őket. Megvizsgálják például a bankszámlakivonaton megjelenő átutalásokat, vagy például azt, mivel foglalkozik pontosan a munkáltató, mennyire biztos, hogy még fél év múlva is ott fogunk dolgozni.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket