Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

A többség számára ezek a legjobb lakáshitelek

  • 2016-01-20
  • szerző: bankmonitor

Aki nem tudja igényelni az igen vonzó 10+10 millió Ft-os állami támogatást és hitelt, vagy nem részegítette meg az összeg és továbbra is kitart a használt lakás vásárlása mellett, az továbbra is a bankok „normál” lakáshitel kínálatban találhatja meg a számára megfelelő lehetőséget. A kamatok történelmi mélyponton vannak, de ennek ellenére figyelned kell: két bank hitele között akár milliós eltérés is lehet a teljes visszafizetés vonatkozásában. Mutatjuk az aktuális kínálatot!

December óta a csapból is a 10 millió Ft-os CSOK és a hozzá felvehető 10 millió Ft-os államilag támogatott hitel részletei folynak, a használt lakásvásárlókról pedig mindenki megfeledkezett. Pedig sokan lesznek, akik nem juthatnak hozzá a kizárólag új lakás megvásárlására vagy építésre igényelhető sokmilliós állami pénzhez, mert nem felelnek meg a feltételeknek.

Az alábbiakban egy átlagosnak tekinthető, 7 millió Ft-os, 20 évre felvett lakáshitelre vonatkozóan mutatjuk meg a bankpiac élvonalbeli ajánlatait. Mielőtt azonban bárki rohanna a bankba, fontos, hogy a táblázat alatt szereplő kiegészítő információkat is áttekintse.

A lakáshitelek a tavalyi év során még kedvezőbbek lettek, amelyhez mind az MNB, mind a bankok hozzájárultak. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy szinte egészen biztosan a fent bemutatottaktól eltérő hitelt fogsz kapni, mivel minden egyes esetben a lakáshitel ajánlatok kondíciói eltérőek az alábbiak függvényében:

  1. Igazolható jövedelem típusa, összege
  2. Ingatlanfedezet értéke, elhelyezkedése és az önerő összege
  3. Egyéb, egyedi jellemzők (pl életkor, mióta állunk alkalmazásban a jelenlegi munkahelyen stb.)

A fenti részleteken igen sok múlik. Az adósminősítés ugyanis befolyásolja a felvehető hitel kamatát, ezáltal lehet drágább vagy olcsóbb a lakáshitel egyik és másik ügyfélnél.

Amennyiben keresed a megfelelő lakáshitelt, az alábbi kalkulátorral kiszámolhatod, mennyit jelent a havi törlesztés, valamint szakértő kollégáink segítségét is kérheted!

Lakáshitel kalkulátor

Ennyi lakáshitelt szeretnék

Hitelösszeg:

Ft

Futamidő:

év
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:

Havi nettó jövedelem:

Ft

Vásárolni kivánt ingatlan értéke:

Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Néhány konkrét példa, hogyan befolyásolják az egyedi tényezők a hitelfelvételt:

  •  A bankok alkalmazhatnak település listát is, ami annyit jelent, hogy bizonyos településeken lévő ingatlant – ahol pl. nehezebb értékesíteni – egyáltalán nem, vagy eltérő szabályokkal finanszíroznak. Az sem mindegy, milyen mértékben lesz hitellel terhelve a vásárolandó ingatlan, azaz mennyi készpénzes önerőt tud az adós felmutatni.
  • További olyan, aprónak tűnő részletek befolyásolhatják a hitelfelvétel sikerességét, amelyekről nem is gondolánk, hogy a bank szemügyre veszi őket. Megvizsgálják például a bankszámlakivonaton megjelenő átutalásokat, vagy például azt, mivel foglalkozik pontosan a munkáltató, mennyire biztos, hogy még fél év múlva is ott fogunk dolgozni.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket