Átlag felett keresel? Nyert ügyed van a bankoknál!

Átlag felett keresel? Nyert ügyed van a bankoknál!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-07-26
 

Lakásvásárláskor a megfelelő ingatlan kiválasztásán kívül hangsúlyt kell fektetni a lehető legkedvezőbb lakáshitel megtalálására is. Mindig személyre szabott kalkuláció dönti el, hogy ki milyen kondíciókat kaphat, ugyanis a jövedelem, az ingatlan értéke, az önerő aránya és a hitelösszeg mind befolyásolja a lehetőségeket. Egy 15 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáshitelt ma már egy átlagos ügyfél is 4% alatti THM-mel érhet el, ami átlagon felüli adós esetén még olcsóbb lehet!

Mitől lesz olcsóbb a lakáshitel?

Egyrészt nem mindegy, hogy milyen hosszú ideig fix a kamat. A legolcsóbb lakáshitelek kamata, ezáltal törlesztőrészlete akár 3, 6 havonta is változhat, a drágább lakáshitel ajánlatok viszont 10-20 évre is biztonságos törlesztőrészletet garantálnak. Utóbbiak megvédenek a futamidő alatti kamatemelkedés kellemetlen hatásaitól, amellyel hosszú futamidejű lakáshitelek esetén kötelező kalkulálni!

Másrészt, ha átgondoltad, mennyi ideig szeretnél fix törlesztőt, a szóba jöhető ajánlatok kamata elsősorban az alábbiaktól függ:

  • hitelösszeg
  • ingatlan értéke
  • önerő összege
  • előző három alapján az ingatlan terhelése (hitelösszeg/ingatlan értéke = LTV)
  • havi nettó jövedelem
  • bankszámla, biztosítás, vagy egyéb termék igénylése a banknál.

20160726_kedvezobb_lakashitel

Minél magasabb nettó jövedelemmel rendelkezel, minél kevésbé terheled meg az ingatlant, annál kedvezőbb kondíciókra számíthatsz. Azonban egyebek is befolyásolják, hogy végül milyen kondíciókkal vehetsz fel lakáshitelt: a munkaviszonyod hossza, egyéb hiteleid összege, törlesztőrészlete, törlesztési múltja, vagy a munkáltatód típusa.

Tájékozódásképp az alábbi kalkulátorral nézheted meg az aktuális lakáshitel ajánlatokat, azonban a döntéshez mindig kérj személyre szabott kalkulációt! Ha lakásvásárlás előtt állsz és szeretnéd tudni a lehetőségeidet, a kalkulátorból elküldheted érdeklődésedet, és segítünk!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hirdetés

Hirdetés

Miért a jobb módú ügyfél kap kedvezőbb kamatot?

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért az az ügyfél kap alacsonyabb kamattal lakáshitelt, akinek eleve magasabb a jövedelme, jobb körülmények között él, és könnyebben gazdálkodja ki a havi törlesztőt?

Azért, mert kisebb kockázatot jelent a banknak. Nagyobb biztonsággal tudja fizetni a havi törleszőtrészletet, nagyobb eséllyel tud félretenni, amiből fedezheti egy esetleges kamatemelkedés esetén a megemelkedett törlesztőrészletet. A magasabb értékű ingatlan, és az ingatlan értékhez viszonyítottan kisebb arányú hitel szintén arról biztosítja a bankot, hogy ha felmondani kényszerül a hitelt, akkor is megtérül a tartozás az ingatlan eladása, árverezése esetén.

Ezért is fontos, hogy időben kezdj el gondolkodni az önerő megteremtésén is, amelyre a legkiválóbb lehetőség egy lakástakarék! Ebben a megtakarításban a befizetéseid 30%-ával egyenlő állami támogatást kapsz, maximum évi 72 ezer forintot, ha lakásra fordítod. Az aktuális akciós lakástakarékokat itt nézheted meg:

Itt köthetsz most ingyen lakástakarékot! 

 

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés