MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Az FHB Bank is döntött – emelkedik a tranzakciós illeték

 • 2013-07-09
 • szerző: bankmonitor

Az országos lefedettséggel rendelkező bankok több, mint fele adott eddig hírt a megemelkedett tranzakciós illeték áthárításáról. A létszám folyamatosan nő, hetedikként az FHB Bank döntött az illeték növeléséről.

A működési költségeket meghatározó feltételek változásával indokolja az FHB Bank a szeptember 9-től hatályba lépő változásokat. Az új hirdetmények értelmében a tranzakciós adó mértéke utalásoknál 0,2%-ról 0,3%-ra, míg készpénzfelvétel esetén 0,3%-ról 0,6%-ra emelkedett, utóbbi esetében az eddigi 6.000 forintos maximális korlát is eltörlésre került. Megnyugtató, hogy az Alap Bankszámlát leszámítva (amelynél a bank eddig is áthárította a tranzakciós adót az ügyfelekre) a kártyás vásárlások továbbra is díjmentesek lesznek.

A jövőbeli változások az imént nevesített számlacsomagot több ponton is érintik, így ennek emeltük ki a főbb díjtételeit.

fhb

A többi számlacsomag főbb díjtételeinél az alapjutalékokban nem lesznek változások, így ezeknél az adóemelés mértékével módosulnak a kondíciók.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook Kanadában

  A Facebook új, mesterséges intelligenciát kutató intézetet nyit – Montreálban, ez lesz a negyedik efféle laborja. Miért pont ott? Mert itt talált a McGill Egyetemen...

 • RSM Hungary blog

  Mulasztási bírság – mi változik?

  Az Art. változása a mulasztási bírságok területét és körét is érinti, néhány elem kikerülhet a törvényből jövőre. Megszűnhet az adószám-felfüggesztés intézménye, a tervezet ugyanakkor rögzíti a szankcióként alkalmazandó adószámtörlés eseteit és alkalmazásának részletszabályait is.

 • Pénzkérdés

  Tech óriások írtak nyílt levelet Donald Trumpn

  Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai miniszterelnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól. [...] Bővebben!

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul. [...] Bővebben!