Azonnal pénzhez juthatsz már 3 lakástakaréknál!

Azonnal pénzhez juthatsz már 3 lakástakaréknál!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-12-01 Frissítve: 2021-10-08
 

A Fundamenta Lakáskassza, valamint az OTP Lakástakarék után az Erste Lakástakarék is megkezdte az áthidaló kölcsönök értékesítését. Ennek lényege, hogy akinek van egy lakástakarék megtakarítása, vagy éppen most köt egyet, már a megtakarítási idő vége előtt a pénzéhez juthat kölcsön formájában, feltéve, hogy lakásra költi azt, és hitelképes az adott lakástakaréknál!

Múlt hét óta az Erste Lakástakaréknál is lehet már áthidaló, illetve azonnali áthidaló kölcsönt igényelni, igaz, még csak a budapesti, és a szentendrei fiókokban. Korábban az OTP Lakástakarék vezette úgymond vissza a konstrukciót, nekik ugyanis már régebben is volt az áthidaló kölcsönhöz hasonló megoldásuk. A Fundamenta Lakáskasszával együtt így már 3 lakástakarék tud azonnali finanszírozást nyújtani a lakástakarékkal rendelkezőknek.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan működik az áthidaló kölcsön?

Ha már van lakástakarék szerződésed, akkor tudod, hogy a havi megtakarításaidra 30% állami támogatást, valamint betéti kamatot is kapsz, amennyiben a megtakarítási időszak végén lakásra költöd a pénzt. A legrövidebb megtakarítási időszak 4 év, a leghosszabb pedig 10 év. A lejáratkor nemcsak az összegyűjtött pénzedet kaphatod meg, hanem felkínálnak egy fix kamatozású lakáskölcsönt is. Ezt nem kötelező felvenni, csak ha szükséged van rá, és nincs jobb lakáshitel a piacon.

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Az áthidaló kölcsön esetében nem kell megvárnod a megtakarítási időszak végét. A lakástakarék szerződés megkötését követően felveheted előre a teljes megtakarítást és a lakáskölcsönt is (a kettő együtt a szerződéses összeg), és havi törlesztőrészletekben kell fizetned.

    Milyen törlesztőrészlettel érhető el?

    Az áthidaló kölcsönök valamiféle szupertitkos hitelajánlatnak tűnhetnek elsőre, mivel sem kalkulátor, sem egy részletesebb törlesztési táblázat nem segíti a tájékozódást. Maximum egy-egy reprezentatív példát találhatsz, amiből azonban sok következtetést nem lehet levonni, mert példa kölcsönösszegre, példa futamidőre számolják, és nem összevethetők. Mi is csak az egyes honlapokon elérhető információkból tudtunk egyelőre gazdálkodni, de idővel ennél konkrétabb számítással is szeretnénk majd segíteni!

    A felvehető kölcsön összege maximum a megkötött lakástakarék szerződéses összege lehet, tehát lakástakaréktól és módozattól is függ. A futamidő a megtakarítási időszak, valamint a lakáskölcsön törlesztési időszaka együttvéve, plusz a 3 hónapos kiutalási időszak (kivéve az OTP-t, ahol maximum összesen 156 hónap). Kamata fix, így nem kell aggódnod a kamatváltozás kockázata miatt.

    20161201_ltp_athidalo

    A kamat a Fundamenta esetében attól is függ, hogy a lakástakarék megkötésétől számítva mikor igényled a kölcsönt (az azonnali áthidaló kölcsön drágább, a 2 év utáni áthidaló kölcsön olcsóbb), valamint további kedvezmény járhat azoknak, akiknek már volt ott lakástakarék szerződésük.

    Az OTP-nél a megkötött lakástakarék típusától függ a kamat, míg az Erste-nél kamatkedvezmény jár, amennyiben a bankhoz utalod a fizetésed. Minél magasabb összegű jövedelmet tudsz a bankhoz irányítani, annál alacsonyabb a kölcsön kamata.

    Mik a feltételei?

    Egyrészt lakástakarék szerződéssel kell rendelkezned annál a lakástakaréknál, amelynél az áthidaló kölcsönt igényelni szeretnéd. A hitelképesség vizsgálatakor megfelelő jövedelmet is igazolnod kell, valamint ingatlanfedezetet is szükséges felajánlanod. Tulajdonképpen ugyanúgy működik a folyamata, mint egy banki lakáshitel esetén.

    Azonban senki sem kapja meg automatikusan sem a lakáskölcsönt, sem az áthidaló kölcsönt! Attól még, hogy kötsz egy lakástakarékot, nem jelenti azt, hogy kölcsönt is kapsz a lakástakaréktól, csak ha hitelképes vagy, és megfelelő ingatlant is fel tudsz ajánlani!

    Melyiket érdemes választani?

    Amit érdemes szem előtt tartani, hogy a törlesztőrészletek és csupán kamatok alapján nem összehasonlíthatóak az ajánlatok sem egymással, sem banki lakáshitelekkel. Az áthidaló, azonnali áthidaló kölcsönöknek ugyanis a lakástakarék megtakarítási időszaka alatt magasabb a kamata, az azt követő (lakáskölcsön) időszakban valamivel alacsonyabb, ezért nem egyenletes a törlesztőrészlete sem.

    Mindig kérj személyre szabott ajánlatot, amelyet áthidaló kölcsön esetén egyelőre kizárólag maguktól a lakástakarékoktól tudsz beszerezni! Ha ezekkel hasonlítanád az egyéb hitellehetőségeket, azonos futamidőre és azonos kölcsönösszeggel számolj, nézd meg a Teljes Hiteldíj Mutatót (THM), a teljes visszafizetést, és az induló költségeket is!

    Ha szeretnéd megtalálni a legjobb lakástakarékot, használd lakástakarék kalkulátorunkat, vagy látogass el otp lakástakarék, fundamenta lakástakarék, erste lakástakarék vagy aegon lakástakarék oldalainkra!

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés