Befektetések kiválasztásának hatékonysága és Norbi

Befektetések kiválasztásának hatékonysága és Norbi
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-09-19
 

Létezik vajon a „buta és az okos pénz”? Alapkezelői vélemény szerint igen. És mibe érdemes fektetni? Úgy tűnik, hogy a két legnagyobb tőzsdei sztori is rizikós: mind az Alibaba mind a Norbi részvénykibocsátás kockázata a vártnál nagyobb. Közben a dollár meg csak egyre erősödik. Ezeket a blogbejegyzéseket ajánljuk.

A befektetőket ma Magyarországon főként két sztori izgatja: az Alibaba amerikai és Norbi magyar bevezetése.
Viszont az elemzők szerint mindkét cég üres vagy legalábbis bármikor üressé válhat. Míg az Alibaba egy kajmán-szigeteki offshore cég, addig Norbi Update Lowcarb bevétele túlságosan függ Schóbert Ferenc Norbert személyes döntéseitől. Mindkét cég jelentős kockázatot hordoz, ráadásul az Alibaba akár törvénysértő módon is működhet. Mégis nagy az érdeklődés mindkét cég iránt.

Ugyanakkor a „buta pénz”-ről értekezik Zsiday Viktor a legutóbbi blogbejegyzésében. Szerinte a sok kisbefektető összességében akkora összeget mozgat (például ETF-eken keresztül), hogy egy adott papír ára jelentősen és tartósan is elszakadhat a fair árfolyamtól. A piac hatékonysága nemhogy megkérdőjelezhető, hanem egyre gyengébb. Viszont így legalább van tere az „okos pénz”-nek, ami kihasználhatja ezeket a félreárazásokat. Ehhez egy aktívan kezelt alapot érdemes választani.
A teljes folyamatot részletesen is elolvashatod.  Korábban cikkünkben már megemlítettük, hogy a dollár 300 forintig is erősödhet. Ez még ugyan várat magára, de euróval szemben már szépen halad az árfolyam.
A tegnapi nap ábráját megtekintheted az Alapblogon.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés