Befektetők figyelem! Súlyos figyelmeztetés érkezett

Befektetők figyelem! Súlyos figyelmeztetés érkezett
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-09-09
 

Egyik kedvenc amerikai pénzügyi portálunk mai vezető híre a következő címet viseli: Miért nem fognak soha csökkeni a részvényárak? Általában ez az a pont, ahol érdemes elgondolkozni. A fejlett részvénypiacok és ezen belül az amerikai részvények is évek óta emelkednek és csúcson, vagy csúcs közelében vannak. A piac pszichológiája ilyenkor azt diktálja, hogy egyre többen elhiszik: ez most egy olyan emelkedés, ami örökké tarthat és végül olyan befektetési döntést hoznak, mely abszolút nem megalapozott. Kattints a nap képéért!

miert nem fog esni a piac_20140909

Why this stock market will never go down? Azaz: Miért nem fog soha lemenni ez a részvénypiac? Miért nem fognak soha csökkenni a részvényárak? 

Veszélyes jel egészen biztos. Az idősebbek talán még emlékeznek 1999-2000-re, amikor az internetes befektetések szárnyaltak. Új terminusok jelentek meg: „new economy”, azaz „új gazdaság” néven el is nevezték a jelenséget. Később persze kiderült, hogy akkor sem nőnek égig a fák és jött egy olyan visszaesés, amit a Nasdaq (az IT befektetések talán legfontosabb részvény indikátora) még 14 év után sem hevert ki teljesen… 

Nem, nem feltétlenül állítjuk azt, hogy nem lehet igaza (legalábbis részben) a szakértőnek az említett cikkben. A történelem azonban óvatosságra int!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés