Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Biztonság és rugalmasság

  • 2015-03-12
  • szerző: bankmonitor

Komoly dilemmával szembesül az a befektető, aki megtakarított pénzének keres helyet, hogy hol talál olyan befektetési formát, ahol a pénze teljes biztonságban van, és lehetőleg szépen kamatozik. Ezt az alapvető igényt a bankok is felismerték. Időről időre vonzó kamatozású lekötött betétekkel lepik meg a piacot. Mutatunk erre egy jó példát!

A BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe 2015. március 31-ig a piaci átlaghoz képest magasabb kamatot fizet a nála elhelyezett, 12 hónapra lekötött friss pénz után. A „Jövő betétei” névre keresztelt szolgáltatásnál 500 ezer és 10 millió forint közötti összegek lekötése esetén az éves kamat 3,2%. (Ennyi az EBKM is.) Ennél nagyobb – 10 millió és 25 millió forint közötti – összeg lekötése esetén viszont már évi 3,6% a kamat és EBKM, ami jelenleg egyike a legjobb ajánlatoknak a piacon.

A konstrukciónak a vonzó kamatokon túlmenően egyéb előnyei is vannak. Betétszámlát ugyan nyitnunk kell a pénzintézetnél, ám ez ingyenes, csakúgy, mint a betétszámlavezetés és a lekötéssel kapcsolatos tranzakciók.

Az is felmerül az emberben, hogy vajon mennyire biztonságos helyen van a megtakarítása. Nos, aggodalomra semmi ok. A BNP Paribas a világ egyik legmegbízhatóbb bankja, a nála elhelyezett betétek mindenkori kifizetését a Francia Betétbiztosítási Alap garantálja 100 000 euróig.

A 2014 szeptembere óta elérhető „Jövő betétei” termék további előnye, hogy bárhol és bármikor nyomon követhetjük lekötéseinket; mindössze internet kapcsolatra van szükség. A betétkezeléshez tartozó internetes felület megfelel az elektronikus banki szolgáltatások legmagasabb szintű biztonsági követelményeinek.

„Küldetésünknek tekintjük, hogy egyesítsük a legkorszerűbb és legbiztonságosabb technológiát a legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálással.” – ismertette a „Jövő betétei” mögötti filozófiát Laurent Poiron, a BNP Paribas közép-európai regionális vezérigazgatója.

A lekötött akciós betétek automatikus megújulása esetén a standard feltételek kerülnek alkalmazásra. A jelenleg hatályos standard EBKM: 2,70%. A szolgáltatásra vonatkozó részletes tájékoztatás a www.betet.bnpparibas.hu oldalon érhető el, ahol egyúttal a jelentkezés is leadható. Mobil telefonos felületen ugyanezen a weboldal címen kapcsolatfelvételt lehet kérni.

A betétlekötés érdekében előzetes szerződéskötés szükséges. Aki szeretne a jelenleg kínált kedvező feltételek mellett betéteket lekötni a banknál, a +36 1 374 6111 telefonszámon minden munkanapon 9:00 és 17:30 között fordulhat a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepének Ügyfélszolgálatához, vagy ellátogathat a bankfiókba (1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8., „B” épület, Vigyázó Ferenc utcai bejárat), ahol minden érdeklődő személyre szabott ügyfélkiszolgálásban részesül.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket