Banki termékek összehasonlítása

Biztonságos lakáshitel = drága lakáshitel?

  • 2016-04-15
  • szerző: bankmonitor

Három hét alatt két bank is megjelent új, 10 évig fix törlesztést kínáló lakáshitel ajánlattal. Így 6 olyan pénzintézet van már, akinél akár egy évtizedre rögzíthető a kamat. Mindez nagy biztonságot jelent egy esetleges kamatemelkedéssel szemben, amivel egy lakáshitel futamideje alatt célszerű kalkulálni. Egy 7 millió Ft-os hitelnél 2,7% kamatemelés a futamidő elején közel 10 ezer Ft-tal (24%-kal) dobja meg a legolcsóbb hitelek havi törlesztőrészletét. Pont ennyivel drágább a 10 évig fix törlesztés.

Egy hete írtunk a Magyar Nemzeti Bank új szabályairól, amelynek keretében májustól több lakáshitelt lehet felvenni, ha az legalább 5 évig fix kamatozású. Ezzel a biztonságosabb hitelek felé terelnék a lakosságot, és ezen törekvésekre a bankok is reagálnak.

Két új bank csatlakozott azok táborához, amelyeknél hosszútávon kiszámítható lakáshitel is választható. Az egyik az FHB Bank, amely egy átlagosnak tekinthető, 7 millió Ft-os és 20 éves futamidejű hitel esetén rögtön a harmadik helyre pozícionálta magát. A másik új belépő az OTP Bank, amely a fenti példában az ötödik helyre érkezett meg.

A fenti kondíciók minden hitelfelvevő esetén eltérhetnek, és több dologtól is függ, hogy adott bank ajánlatát ki kaphatja meg. A felvehető hitel összegét, kamatát befolyásolja többek között a jövedelem összege, a fedezetül felajánlott ingatlan értéke, és a háztartás egyéb hiteltörlesztései is.

Az aktuális lakáshiteleket az alábbi kalkulátorral nézheted meg!


Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Kinek mennyit ér a biztonság

A 10 évig fix törlesztőrészlet amellett, hogy ennyi időre kiszámítható, drágább is azoknál az ajánlatoknál, amelyeknél akár 3, 6, 12 havonta is változhat a kamat. Az utóbbi, azaz legolcsóbb ajánlatok átlagához viszonyítva havi 10 ezer Ft-tal magasabb a törlesztőrészlete egy 10 éves kamatperiódusú lakáshitelnek.

Hogy megéri-e ennyivel többet fizetni a biztonságért, azt mindenki saját belátása szerint döntse el. A döntés meghozatalakor nem lehet elmenni amellett, hogy a lakáshitel kamatok mélyponton vannak, és 10-20 év alatt erről a szintről nagy eséllyel felfelé mozdulnak. Ha figyelembe vesszük, hogy a futamidő elején bekövetkező 2,7%-os kamatemelés esetén a legolcsóbb hitelek törlesztőrészlete utoléri a 10 évig fix ajánlatét, máris más szemmel tekintünk a kiszámíthatóbb megoldásokra.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen.

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.