Itt a kivezetett NHP forgóeszközhitel alternatívája, akár 2,5%-nál alacsonyabb kamatozással

Itt a kivezetett NHP forgóeszközhitel alternatívája, akár 2,5%-nál alacsonyabb kamatozással
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-14 Frissítve: 2020-05-05
 

A Magyar Nemzeti Bank által 2016-ra meghirdetett Növekedési Hitelprogram egyik fájdalmas módosítása a tavalyi évhez képest az, hogy a támogatott terméktípusok közül a forgóeszköz hitel, azaz a vevő és készlet finanszírozás kivezetésre került. Nagy érvágás ez a KKV szektor számára, ami abból is jól látszik, hogy a 2015-ben kihelyezett kedvezményesen szerződött hitelek 30%-át a forgóeszköz hitelek tették ki.

Aggodalomra azonban semmi ok, van „kedvezményes élet” a növekedési hitelen túl is a forgóeszköz hitelt igénylők számára, akár a 2,5%-os NHP-nál alacsonyabb kamatozás mellett is! Mutatjuk a lehetőségeket!

Szinte köztudott, hogy az EXIMbank export tevékenységet támogató kedvezményes hitelkonstrukciókkal rendelkezik. Sokkal kevésbé ismert azonban az, hogy belföldi tevékenység finanszírozására is nyújt kedvezményes kamatozású hitelt, ami alkalmas a Növekedési Hitelprogramból kivezetett forgóeszközhitel (vevő és készlet finanszírozás) helyettesítésére.

Az EXIMbank támogatott hitelkonstrukciói 50 millió forint feletti hiteligény esetén akár 2- 2,2%-os fix kamatozás mellett is elérhetők. A pontos kamatnagyság a hitelfelvevő minősítésétől függ. Ha cégünk makulátlan és kiváló profitot realizál, ez a mérték akár alacsonyabb is lehet … bár ez inkább a nagyobb cégek számára érhető el ténylegesen, 300 millió forint fölötti hiteligény esetén.

Kattints az ábrára, ha nagyobb formában szeretnéd a táblázatot áttanulmányozni!

Mennyit spórolhatunk meg?

A kedvező kamatkondíció mellett másik nagy előnye az EXIM támogatott hiteleinek az NHP-val szemben az, hogy akár rulírozó formában is igénybe vehetőek. Ez annyit jelent, hogy a felvett hitelt bármikor tetszőlegesen törleszthetjük, majd újra lehívhatjuk a futamidő alatt. A rulírozással kamatköltséget takaríthatunk meg cégünknek, hiszen az igénybe nem vett hitel után csupán a 0,5%-os rendelkezésre tartási díjat kell megfizetnünk.

Vegyünk egy 50 millió forint nagyságú, futamidő alatt bármikor visszafizethető, majd újból lehívható lehetőséggel bíró hitelkeretet (rulírozó forma). Feltételezzük, hogy társaságunk a szerződéskötéskor azonnal egy összegben le is hívja a teljes 50 millió forintot, a 3. hónap végén azonban visszafizetjük. Ezt követően az 5. hónapban hívjuk le az egyszerűség kedvéért megint a teljes 50 millió forintot. Egy hónapot „pihentettük” tehát a hitelt.

Mekkora a finanszírozási költségünk 1 évre? … és mekkora egy átlagos piaci hitel esetén, ahol nincs lehetőségünk a rulírozásra?

Az EXIM támogatott hitelkonstrukció igénybevétele egy 50 millió forintos hitelnél az első évben közel 2 millió forint megtakarítást eredményezhet vállalkozásunknál. (S ez a költség előny csak nő, ha a rulírozást intenzívebben használjuk). Érdemes tehát a kedvezményes forrásnak utána járni!

Ha érdekelnek a részletek, illetve szeretnéd előre megtudni, hogy céged mekkora forgóeszközhitel felvételre alkalmas, használd hitelkalkulátorunkat! Kollégáink személyesen is felveszik veled a kapcsolatot, hogy segítsenek eligazodni.


Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Az EXIMbank rövid távú támogatott hitelei mellett, számos más támogatott hitelkonstrukcióval is rendelkezik, ezek között kiemelnénk a hosszú távú beruházási hiteleket, melyek szintén elérhetőek a hazai és az export piacon működő vállalkozósok számára egyaránt.

    Hirdetés

    Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

    Hirdetés