Kisvállalkozások figyelem! Ezekkel a bankszámlákkal utalhatsz a legolcsóbban!

Kisvállalkozások figyelem! Ezekkel a bankszámlákkal utalhatsz a legolcsóbban!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-08-19
 

Átlagosan kétszeres különbség van a legjobb és a legrosszabb banki díjszabás között 100 ezer és 1 millió Ft közötti átutalásoknál. A különbség már a kisebb utalásoknál sem elhanyagolható, nem beszélve arról, ha nagyobb összegről van szó. Fél millió forint bankközi átutalása 1.600 Ft-ért, vagy több mint 3.000 Ft-ért? A válaszon valószínűleg senkinek sem kell sokáig töprengeni. Mutatjuk, melyik vállalkozói bankszámlákkal lehet jelenleg a legolcsóbban átutalni!

Induljunk ki egy tipikus kisadózó vállalkozásból, pontosabban a cégre jellemző bankhasználati szokásokból. Ezzel egyszerűen kiszűrhetjük a számos banki ajánlat közül a cég számára szóba jöhető bankszámlákat. Koncentráljunk bankonként a legjobbakra, így jutunk el az alábbi számlacsomagokhoz.

A fenti tábla kiindulásként tökéletes, de mi mégis csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy melyik céges bankszámlával utalhatunk a legolcsóbban. Ezért kanyarodjunk is rögtön a számlacsomagok sztenderd átutalási díjaira. (Bár jó pár számlacsomag kedvezményes átutalási lehetőséget is biztosít, de ne feledjük, hogy ezek száma véges, ezért fókuszálunk jelenleg a normál díjszabásra).

Ahogy látjuk, minél magasabb az átutalás összege, annál nagyobb a legjobb és a legrosszabb díjszabás közötti különbség. Hangsúlyozzuk, hogy ez utalásonként értendő! Tehát 1 millió Ft-ot a legjobb esetben elutalhatunk 3.099 Ft-ért, míg egy másik bank számlacsomagjánál ez akár több mint 6.000 Ft-ba is kerülhet.

Nézzük a legjobbakat!

Az összehasonlítás abszolút győztese az AXA Vállalkozói számla, a bankszámla minden kategóriában toronymagasan az első. Már 100 ezer Ft-os utalásnál is 94 Ft-tal olcsóbban teljesül a megbízás, mint a kategória második helyezettjénél. Ugyanez a különbség 250 ezer Ft-nál már 301 Ft, 500 ezer Ft-nál 601 Ft, míg 1 millió Ft esetén 1.101 Ft. Ezek fényében adott esetben könnyen borul a fenti táblázatban kialakult sorrend.

Az első helyezetten túl a többi esetben már közel sem ennyire egységes a kép…

Amire feltétlenül ügyeljünk, hogy ne kövessük el azt a hibát számlacsomag választáskor, hogy kizárólag egy díjtételre koncentrálunk, esetünkben az átutalásokra. Hiszen hiába utalunk viszonylag olcsón, ha összességében egyébként drága a bankszámlát fenntartani (lásd pl.: OTP Bank, vagy MKB Bank). Bankhasználati szokásaink ismeretében könnyen eljuthatunk a potenciálisan szóba jöhető bankszámlákhoz, mindig csak ezután jöhet a finomhangolás, amikor már lehet egy-egy díjtételre fókuszálni.

Bármilyen megfontolásból is keresel bankszámlát cégednek, bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen megtalálod a legmegfelelőbbet!

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés