Csak három évente változhatna a hitelek kamata

Csak három évente változhatna a hitelek kamata
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-11-04
 

A Portfolio.hu-n megjelent információk szerint a bankok a jövőben csak háromévente változtathatnának a hitelek kamatán. Ennek következtében búcsút mondhatunk gyakrabban (3, 6, 12 havonta) változó, és egyben legolcsóbb hitelkonstrukcióknak.

Rogán Antal bejelentése szerint a jövőben legalább három évig változatlan kamaton kínálhatnák a bankok hiteleiket. Emellett a kamat változtatására is csak akkor lenne lehetősége, ha előtte meghatároznak egy kamatváltozási mutatót, amit a jegybank hagyna jóvá.

Emellett ingyenes felmondási jogot biztosítanának a hitelfelvevőknek szintén háromévente.

Ezekre a szabályozásokra a tervek szerint 2016. január 1-ig az összes szerződés tekintetében át kellene térni, és vonatkozna az elszámoltatás alá eső forint- és devizahitelekre is.

Hogy milyen különbséget jelent a ma elérhető hitelek esetében az 1 vagy 3 évig történő fix törlesztés, kalkulátorunkkal megnézheted!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés