Díjat emel az OTP – Ennyivel fizethetsz többet!

Díjat emel az OTP – Ennyivel fizethetsz többet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-17
 

Az előző évi inflációs adat ismeretében a bankok lassan elkezdenek élni azzal a törvény adta és az ügyfelekkel kötött szerződésben rögzített lehetőséggel, hogy az infláció mértékével módosítják a bankszámlákhoz kapcsolódó szolgáltatások díjait. Ennek jegyében láttak napvilágot az OTP Bank új lakossági hirdetményei, amelyek március 1-jétől lépnek életbe.

Ugyan a lehetőség adott, az OTP Bank mégis csupán részleges emelést hajt végre. A tranzakcióknál (eseti utalás, kártyás készpénzfelvétel, stb.) jellemző százalékos díjak változatlanok maradnak, míg a fix, a minimum és a maximum díjaknál látunk némi emelkedést. Az infláció mértékével történő részleges szolgáltatási díj emelés hatása alacsonynak mondható, egy-egy ügyfél esetében átlagosan nem éri el a havi 25 forintot.

otp_abra_140217

A közkedvelt Simple, Junior, és Alap számlacsomag, valamint a Prémium Plusz számlacsomag kedvezményes számlavezetési díja változatlan marad, a Tempó számlacsomaggal rendelkező ügyfelek is csupán 4-5 forintos havidíj emelkedéssel kell, hogy számoljanak.

A bankkártya díjak valamelyest emelkednek (főként a dombornyomott kártyáké), de a bankkártyával történő vásárlás továbbra is díjmentes lesz. Azoknál a számlacsomagoknál, ahol eddig is díjmentes volt az OTP Direkt szolgáltatás továbbra is az marad, egyéb esetben csekély, mindössze 2-3 forintos változás tapasztalható.

Megújított kedvezmények

Az emelések ellenére megújított kedvezmény rendszerrel csökkenthetőek a banki költségek. Így például a számlavezetési díj, a bankkártya éves díja, az OTP Direkt és Kontroll szolgáltatás díja akár 50%-100%-kal lehet alacsonyabb, ha aktívan használjuk bankszámlánkat.

Új ügyfélként, ha Tempo, Net, vagy Jump számlacsomagot nyit valaki és legalább 100 000 forint összegű jövedelme a bankszámlára érkezik, akkor

  • díjmentes a számlavezetés,
  • elengedésre kerül az OTP direkt (pl.: netbank) szolgáltatás havi díja, valamint
  • díjmentes a Kontroll szolgáltatás (az SMS tájékoztatókkal együtt).

Prémium ügyfélként is élvezhetünk díjmentes számlavezetést, ha a bank új ügyfelei vagyunk. Itt a jövedelmi kritérium valamelyest magasabb, 18-35 éves kor között 200 000 forint havonta, míg 35 év felett 350 000 forint.

Meglévő ügyfeleire is gondolt a bank, ugyanis aki legalább 6 hónapja rendellkezik Tempó, Net, Elektronikus, Forint folyószámla, Jump, Prémium Plusz számlacsomaggal szintén több kedvezményt is igénybe vehet:

  • a számlavezetési díj a felére csökkenthető,
  • elengedésre kerül az OTP direkt (pl.: netbank) szolgáltatás havi díja, valamint
  • díjmentes a Kontroll szolgáltatás (az SMS tájékoztatókkal együtt)
  • díjmentes a bankkártya.

Ahhoz, hogy a fenti kedvezményeket igénybe vehessük, az alábbiak közül kell valamelyiket teljesítenünk:

  • A számlára érkező jövedelmünk összege legalább 50 000 Ft-tal kell, hogy nagyobb legyen, mint a kedvezmény igénylését megelőző 3 hónapban, VAGY
  • Bankkártyás, hitelkártyás költéseink összege legalább 50 000 Ft-tal kell, hogy nagyobb legyen, mint a kedvezmény igénylését megelőző 3 hónapban, VAGY
  • Megtakarítási állományunk kell 1 000 000 forinttal növelnünk, VAGY
  • OTP Lakás-előtakarékossági szerződést kell kötnünk, VAGY
  • Új hitelkártyát kell igényelnünk.

Akár
családi kedvezményekre is jogosultak lehetünk, így felére csökkenthető a számlavezetési díj. Ehhez a bank meglévő ügyfeleként (6 hónapos számlavezetési múlt) mindössze valamelyik családtagunkat kell meggyőznünk, hogy nyisson egy számlát a banknál.

Összességében akár új, akár meglévő ügyfelei vagyunk a banknak, a fenti kedvezmények érvényesítésével a pár forintos díjemelés többszörösét spórolhatjuk meg. Amivel pedig a legtöbbet tehetünk a pénztárcánkért, hogy szokásainknak megfelelő bankszámlát választunk, amelyhez kalkulátorunk nyújt segítséget!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés