MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Egyelőre nem kell aggódniuk a hiteleseknek

  • 2016-06-24
  • szerző: bankmonitor.hu

A friss adatok alapján úgy tűnik, hogy nem okozott fennakadást a bankközi piacon a Brexit, legalábbis a forint hitelek alapjául szolgáló hitelkamatláb (BUBOR) értékei nem változtak. Azért a következő hét még okozhat meglepetéseket, de a kezdet biztató, nem kell azon izgulni, hogy emiatt nő a törlesztőrészlet.

A brit szavazók csütörtöki döntése jókora meglepetést okozott, reggeli cikkünkben éppen azt néztük meg gyorsan, hogy milyen hatásokkal kell számolni a mai napon. A forinthitelesek szempontjából sem lényegtelenek a szigetországi történések, hiszen a nemzetközi piaci zavarok a magyar bankközi piacot is megrengethették volna, ami közvetetten a hitelkamatok emelkedésével járhatott volna együtt.

A hitelesek szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a BUBOR (budapesti bankközi forint hitelkamatláb), mert a hitelek ehhez vannak kötve, ha a BUBOR értéke nő, akkor a hitelkamat is az újabb kamatperiódusra megemelkedik és vica versa.

Szerencsére a Magyar Nemzeti Bank honlapján megjelent friss adatok szerint ezen a téren nem kell aggódni, a délelőtt a bankok által elküldött és összesített adatok szerint mintha mi sem történt volna, a BUBOR értékei viszonylagos változatlanságról tanúskodtak.

A 3 hónapos BUBOR értéke 1,01 százalékról 1,02 százalékra, a 6 hónapos BUBOR 0,96 százalékról 0,97 százalékra emelkedett, míg a 9 és 12 hónapos BUBOR értéke 0,96 százalékon maradt. Biztató fejlemény, hogy egyelőre a Brexit tudatában sem ugrott meg a bankok egymás közötti hitelezését jól leképező mutató. Azért a jövő héten is árgus szemekkel figyeljük az eseményeket, és amint van változás, azonnal beszámolunk róla.

bubor160624

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.