Emelkednek az állampapír kamatok: 4% körül is kaphatsz a pénzedért

Emelkednek az állampapír kamatok: 4% körül is kaphatsz a pénzedért
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-25
 

Majdnem egy százalékkal emelkednek a Bónusz Magyar Államkötvények kamatprémiumai március elején. Az emelés futamidő függvényében differenciált lesz: a legrövidebb (4 éves) futamidő emelkedik a legjobban, míg a leghosszabb (10 éves) futamidő esetén a legkisebb az emelés mértéke. Így a legjobb esetben már 2,75%-kal többet kaphatsz a rövid állampapírok teljesítményénél. Azaz közel 4%-ot is kaphatsz a pénzedért!

Előzmények

A Prémium Magyar Államkötvények árnyékában nem fogytak elég jól a Bónusz Magyar Államkötvények, ezért ez utóbbi állampapírok hozamfelárát megemelik 2016 március 2-tól a következőek szerint:

BMÁK Bónusz Magyar Államkötvény kamatfelár kamatozás

Ezzel újra lesz 4% körüli hozamot fizető állampapír, amihez te is hozzájuthatsz! (Ugyanis tavaly még elérhető volt a 4% feletti hozam.)

Változó kamatozású állampapírok

Korábban a Prémium Magyar Államkötvények voltak az állampapírok királyai: magas hozamot kínáltak, ráadásul évente kiigazítottak azokat az inflációval. Aztán az infláció eltűnésével megjelentek a Bónusz Magyar Államkötvények, amik a rövid lejáratú (12 hónapos Diszkont Kincstárjegyek, vagy röviden DKJ-k) hozamai felett fizettek kamatot. Mindkettő típusnak a kamatozása változó, de évente csak egyszer változhat (így egy évig fix hozammal lehet velük kalkulálni.) A jelenlegi kínálat így alakul: BMÁK PMÁK Bónusz és Prémium Magyar Államkötvény

Nem vagy elégedett a 4%-kal sem? Nézd meg mit kaphatsz a pénzdért!

1

Hirdetés
Hirdetés