Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Ennyibe kerül a fix törlesztéssel rendelkező lakáshitel 20 évre

  • 2014-08-25
  • szerző: bankmonitor

Lakáshitel kamatkockázat nélkül? Nem, nem álmodunk. Az UniCredit Bank a mai naptól új, forradalmi megoldást kínál. A kölcsön rögzített kamatot kínál a teljes futamidőre, így a törlesztőrészlet is változatlan marad bárhonnan is fújnak a szelek. A kamatkockázat megszűnésével pedig már csak az a kérdés, hogy lesz-e elegendő jövedelmünk a törlesztőrészletek megfizetésére!

A forint hitelvevők számára jelenleg a legnagyobb kockázatot a kölcsön kamatának emelkedése jelenti. A Jegybank alapkamat csökkentési sorozata mélypontra küldte a lakáshitelek kamatszintjét, így még soha ilyen olcsón nem lehetett lakáshitelhez jutni Magyarországon. Nagy valószínűséggel innen már csak felfelé indulhatnak a kamatok, ezért amennyiben szeretnéd elkerülni, hogy hónapról hónapra többet kelljen fizetned, akkor érdemes hosszabb kamatperiódusú hitelben gondolkodnod.

20_évre_felvett_20140825Ahogy az ábrán is jól látszik a rövid távon kiszámítható hitelek kínálják a legalacsonyabb törlesztőrészletet, cserébe viszont csak maximum 1 évig maradhat változatlan a törlesztőrészlet. A hosszú távon fix törlesztőrészletet nyújtó hitelek nagyságrendileg 10 ezer forinttal drágábbak, viszont több éven keresztül kiszámítható havi kiadást biztosítanak a család számára.

kamatemelkedés_20140825Az olcsó induló törlesztést kínáló hitelek kamatemelkedés hatására azonban gyorsan beérik a kezdetben még drágább társaikat. Az MNB két év alatt 4,9%ponttal mérsékelte az alapkamatot, ugyanaz visszafelé is megtörténhet, aminek hatására már a hosszabb kamatperiódusú hitelek kerülnek nyeregbe.

Tapasztalataink alapján az ügyfelek részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a hosszú távon kiszámítható hitelek iránt. Erre kínál kitűnő megoldást az UniCredit StabilKamat elnevezésű lakáshitele, amely a futamidő teljes hosszára (15 vagy 20 évre) biztosít változatlan kamatot, így törlesztőrészletet. 

Ha szeretnéd, hogy Neked is segítsünk a megfelelő hitel kiválasztásában, akkor add meg néhány adatodat és hitelszakértőnk felhív!


Lakáshitel kalkulátor

Ennyi lakáshitelt szeretnék

Hitelösszeg:

Ft

Futamidő:

év
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:

Havi nettó jövedelem:

Ft

Vásárolni kivánt ingatlan értéke:

Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket