Erre számíthatsz, ha személyi hitelt szeretnél

Erre számíthatsz, ha személyi hitelt szeretnél
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-11-27
 

Hitelt felvenni gyorsan és egyszerűen! Van olyan élethelyzet, amikor ez is egy szempont, és amikor az ideális megoldást egy személyi kölcsön nyújthatja. Mert valóban gyorsan, akár pár nap alatt elbírálják a kérelmünket, nem feltétlen kell igazolni, hogy mire használjuk fel, illetve egyszerűen hozzájuthatunk, mivel ingatlanfedezet sem szükséges hozzá. De hogy minden flottul menjen és a végén elégedetten dőljünk hátra, nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen feltételeket kell teljesítenünk a hitelhez.

A
személyi kölcsönök esetében a bankok által megfogalmazott követelmények jelentősen behatárolják a lehetőségeinket és első ránézésre szigorúnak tűnhetnek. Azonban, ha jobban belegondolunk, a bank fedezet nélkül, ennek következtében magasabb kockázat mellett nyújtja a kölcsönt, így érthető, hogy számos megkötésbe botlunk a hitelfelvétel kapcsán. De mire számíthatunk, miket fognak górcső alá venni?  
Munkaviszony   A munkaviszonyunkat két szempont alapján vizsgálják meg:

  • összesen mióta, és
  • a jelenlegi munkahelyünkön hány hónapja van folyamatos munkaviszonyunk.

Az aktuális munkahelyünkön minimum három hónapnak el kell telnie, mielőtt hitelt igényelhetnénk, ami a gyakorlatban rendszerint alkalmazandó próbaidőből fakad. Az esetek többségében azonban ennél hosszabb, 6, vagy akár 9 hónapos múltat is megkövetelhetnek az aktuális munkáltatónknál, az összes munkaviszonyt illetően pedig 9-12 hónapot. Ez utóbbit tekintve jellemzően két munkahelyből tevődhet össze, amelyben maximum 30 nap megszakítás lehet. Vállalkozók, vállalkozások esetében általában 12 hónapos múltat kell igazolni.   Mindezt jövedelemigazolással kell alátámasztani, amelytől eltekinthetnek abban az esetben, ha már jövedelmünk több hónapja ahhoz a bankhoz érkezik, ahol a személyi hitelt igényelni szeretnénk.   A munkáltatói igazoláson túl bekérhetnek NAV (APEH) jövedelemigazolást is, ha:

  • vállalkozók vagyunk, vagy 
  • saját cégünkben bejelentett alkalmazottak, 
  • esetleg közeli hozzátartozó vállalkozásában bejelentett alkalmazottak, vagy
  • munkabérünk nem bankszámlára érkezik.

Mert ugyebár a saját jövedelemigazolásunkat úgy tölthetnénk ki, ahogy akarnánk, de a családtag is írhatna rá a jó szándéktól vezérelve a valóságtól elrugaszkodott számokat…   Emellett még tarkíthatják a benyújtandó papírok körét a személyi jövedelemadó bevallásunkkal, illetve vállalkozások esetében a köztartozás-mentességet igazoló NAV igazolással (ami igazolja, hogy nincs az APEH felé tartozásunk).   Mielőtt azt gondolnánk, hogy túl sok dokumentációval és igazolással jár, gondoljuk végig, hogy a bank csak ebből a papírhalmazból tud ránk vonatkozó következtetést levonni. Ha mi adnánk kölcsön a saját pénzünket pár évre, minden bizonnyal mi is szeretnénk előtte megismerni, kivel állunk szemben…  
Mi a helyzet a határozott idejű munkaviszonnyal?   A bankok túlnyomó többségénél egyértelműen a határozatlan idejű munkaviszony az alapvető feltétel. Ha el is fogadják a határozott idejű szerződést, a munkaviszonynak jellemzően legalább a hitel futamidejére fenn kell állnia.  
Bankszámla   Nem csak a jövedelemigazolásban leigazoltak alátámasztásaképpen kérik be a számlakivonatainkat. Ebből minimum az utolsó 2-3 havit kell bemutatni akkor is, ha nem arra érkezik a munkabér. Erre azért van szükség, mert a számlán történő tranzakciókból (például közüzemi számlák beszedése) tudnak becsülni egyrészt a háztartásra vonatkozó pénzügyi adatokat, másrészt információt nyernek arról, hogy hogyan teljesítjük esetleges egyéb fizetési kötelezettségeinket.  
Adóstárs, kezes   Hogy kell-e további személyt bevonni a hitel felvételéhez, azt a jövedelmünk, az életkorunk, valamint a kölcsönösszeg határozza meg. Ezeket a szempontokat vizsgálva előre lefektetett szabályok léteznek, de adódhat olyan is, hogy csak az adósminősítés során derül ki, hogy a kért kölcsönhöz adóstárs, kezes szükséges. Rájuk ugyanazon szabályok érvényesek, mint az adósra, személyüket illetően pedig lehet megkötés. Van, hogy csak családtag jöhet szóba, és olyan is létezik, hogy kizárólag velünk egy háztartásban élő személy vonható be.  
Mik rontják az esélyeinket?   Ha az alábbiak valamelyike fennáll, szinte bizonyos, hogy nem fogunk kölcsönt kapni a banktól:

  • a munkáltatónk csőd, felszámolás, végelszámolás, végrehajtás alatt áll,
  • APEH tartozásunk van, 
  • negatív minősítéssel szerepelünk a KHR-ben (régen „BAR” lista),
  • nincs telefonos elérhetőségünk,
  • fennálló folyószámlahitelünk, hitelkártyánk hitelkeretét rendszerint átlépjük (a teljes összegét kihasználjuk és a kamatok miatt még annál is többet…),
  • a sokadik kölcsönt próbáljuk felvenni, miközben egyéb fizetési kötelezettségeinket nem teljesítjük határidőre.

Ha úgy érzed, átmentél a rostán és éppen hitelfelvétel előtt állsz, személyi hitel kalkulátorunkkal megnézheted a legjobb ajánlatokat! De még mielőtt ezt tennéd, gondold át, hogy valóban olyan pénzigényed van-e, amihez feltétlen egy személyi kölcsön szükséges! A karácsonyi ajándékok forgatagában semmiképp se bóduljunk el! Ha eddig megvoltunk 3D LED TV nélkül, ezután is megleszünk!   Ha viszont egy-két rosszul megválasztott hitelt szeretnénk egybegyúrni, kedvezőbb feltételekkel, akár hosszabb futamidővel fizetni, megérheti az ajánlatok közt szemezgetni!  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
 
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés