Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Erre számíts, ha hétvégén nincs pénz a bankszámládon!

  • 2015-08-14
  • szerző: bankmonitor

Roppant kellemetlen helyzetet teremthet, amikor csak hétvégén eszmélünk, hogy megfeledkeztünk gondoskodni arról, hogy bankszámlánkon rendelkezésre álljon a megfelelő fedezet a tervezett vásárlásokhoz. A legtöbb banknál ugyanis, ha ezt nem tettük meg időben, akkor hétvégén sajnos esélyünk sincsen, hogy elektronikus úton a számlára varázsoljuk a szükséges összeget. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de 14 bankból 8 esetében akkor sem tudjuk orvosolni a helyzetet, ha egyébként a szükséges összeg valamelyik alszámlánkon pihen.

Mivel hétvégén a bankközi átutalások (egyik bankból a másikba történő átutalások) egyelőre még nem teljesülnek, ezért két lehetőség jöhet szóba, hogy elektronikus úton bankszámlánkra pénzt helyezzünk el.

  1. Átvezetjük a szükséges összeget, aminek persze előfeltétele, hogy alszámlánkon (pl.: megtakarítási számla) ez rendelkezésre álljon.
  2. Megkérjük valamelyik családtagunkat, közeli ismerősünket, aki ugyanannál a pénzintézetnél bankol, hogy utaljon nekünk.

Azzal korábban is tisztában voltunk, hogy a fenti megoldások sajnos nem minden pénzintézetnél működnek, de még legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy napjainkban ennyire drámai lenne a helyzet.

Igen jól látjuk, mindössze 4 bankot találunk, ahol akár mind a két megoldás működhet. Különösként üdítő, hogy az AXA Bank-ot is a „nagyok” között köszönthetjük, de említést érdemel a Gránit Bank is. Utóbbinál ugyan csak a saját számlák közötti átvezetésekre van hétvégén lehetőség, erre is kizárólag a netbankon keresztül, de a teljes kép fényében ez már kiemelkedőnek tekinthető.

A pofonsorozat egyik legnagyobb meglepetését talán az OTP Bank jelentette. Ahogy látjuk hétvégén kizárólag a bankon belüli utalások teljesülnek azonnal, ám ezek sem a klasszikus formában. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy bankszámlaszámunk birtokában rögzíti partnerünk a megbízást, hanem az OTP-s bankkártyaszámunkra lesz szüksége a művelethez. Gondolhatnánk, hogy ez csupán technikai kérdés, de ha valakinek tegyük fel nincs bankkártyája a bankszámlájához, akkor Ő sajnos már kiesett ebből a körből.

Elszomorító tény, de ahogy látjuk 8 banknál bármit is teszünk, egy hétvégén megadott átvezetési, vagy bankon belüli átutalási megbízás legkorábban majd csak hétfőn teljesül. Sajnos az érdeklődéseink során egyetlen esetben sem kaptunk a bankok ügyfélszolgálatától olyan információt, hogy bármelyikük egyáltalán foglalkozna a gondolattal, hogy ilyen irányba fejlesszen. Mindezek és a napközbeni átutalási rendszer fejlődési ütemének fényében úgy tűnik, hogy még a GIRO is hamarabb jut el oda, hogy a megbízást akár hétvégén is azonnal teljesítse.

Akár fontos számodra, hogy hétvégén is azonnal teljesüljenek átvezetéseid, akár nem, bankszámla kalkulátorunk segítségével biztos, hogy megtalálod a számodra leginkább megfelelő számlacsomagot!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket