Erre számíts, ha hétvégén nincs pénz a bankszámládon!

Erre számíts, ha hétvégén nincs pénz a bankszámládon!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-08-14 Frissítve: 2020-03-31
 

Roppant kellemetlen helyzetet teremthet, amikor csak hétvégén eszmélünk, hogy megfeledkeztünk gondoskodni arról, hogy bankszámlánkon rendelkezésre álljon a megfelelő fedezet a tervezett vásárlásokhoz. A legtöbb banknál ugyanis, ha ezt nem tettük meg időben, akkor hétvégén sajnos esélyünk sincsen, hogy elektronikus úton a számlára varázsoljuk a szükséges összeget. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de 14 bankból 8 esetében akkor sem tudjuk orvosolni a helyzetet, ha egyébként a szükséges összeg valamelyik alszámlánkon pihen.

1

Mivel hétvégén a bankközi átutalások (egyik bankból a másikba történő átutalások) egyelőre még nem teljesülnek, ezért két lehetőség jöhet szóba, hogy elektronikus úton bankszámlánkra pénzt helyezzünk el.

  1. Átvezetjük a szükséges összeget, aminek persze előfeltétele, hogy alszámlánkon (pl.: megtakarítási számla) ez rendelkezésre álljon.
  2. Megkérjük valamelyik családtagunkat, közeli ismerősünket, aki ugyanannál a pénzintézetnél bankol, hogy utaljon nekünk.

Azzal korábban is tisztában voltunk, hogy a fenti megoldások sajnos nem minden pénzintézetnél működnek, de még legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy napjainkban ennyire drámai lenne a helyzet.

Igen jól látjuk, mindössze 4 bankot találunk, ahol akár mind a két megoldás működhet. Különösként üdítő, hogy az AXA Bank-ot is a „nagyok” között köszönthetjük, de említést érdemel a Gránit Bank is. Utóbbinál ugyan csak a saját számlák közötti átvezetésekre van hétvégén lehetőség, erre is kizárólag a netbankon keresztül, de a teljes kép fényében ez már kiemelkedőnek tekinthető.

A pofonsorozat egyik legnagyobb meglepetését talán az OTP Bank jelentette. Ahogy látjuk hétvégén kizárólag a bankon belüli utalások teljesülnek azonnal, ám ezek sem a klasszikus formában. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy bankszámlaszámunk birtokában rögzíti partnerünk a megbízást, hanem az OTP-s bankkártyaszámunkra lesz szüksége a művelethez. Gondolhatnánk, hogy ez csupán technikai kérdés, de ha valakinek tegyük fel nincs bankkártyája a bankszámlájához, akkor Ő sajnos már kiesett ebből a körből.

Elszomorító tény, de ahogy látjuk 8 banknál bármit is teszünk, egy hétvégén megadott átvezetési, vagy bankon belüli átutalási megbízás legkorábban majd csak hétfőn teljesül. Sajnos az érdeklődéseink során egyetlen esetben sem kaptunk a bankok ügyfélszolgálatától olyan információt, hogy bármelyikük egyáltalán foglalkozna a gondolattal, hogy ilyen irányba fejlesszen. Mindezek és a napközbeni átutalási rendszer fejlődési ütemének fényében úgy tűnik, hogy még a GIRO is hamarabb jut el oda, hogy a megbízást akár hétvégén is azonnal teljesítse.

Akár fontos számodra, hogy hétvégén is azonnal teljesüljenek átvezetéseid, akár nem, bankszámla kalkulátorunk segítségével biztos, hogy megtalálod a számodra leginkább megfelelő számlacsomagot!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés