És Te milyen célból takarítasz meg?

És Te milyen célból takarítasz meg?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-08-05
 

A megtakarítási hajlandóság, a jövőről történő gondoskodás elsősorban a felsőfokú végzettségűek és az 50 évnél idősebbek körében magasabb az átlagosnál – derül ki a Gfk rendszeresen elvégezett felméréséből. A kutatás szerint leginkább a váratlan megtakarításokra vagyunk hajlandóak félre tenni keresetünkből, míg a második legjellemzőbb megtakarítási célt a nyugdíjas évek jelenik.

megtakaritasok_celja_2013.08.05



A megtakarítások szükségességével már többször foglalkoztunk a Bankmonitor írásai között. Hatalmas kockázatot jelent úgy élni, hogy jövedelmünk egészét elköltjük. Az optimális megtakarítási szintet a kicsit fejlettebb megtakarítási kultúrákkal bíró nyugat-európai országokban 3-6 hónapnyi megélhetési költségekben határozták meg. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar, kétkeresős családnak 6-700 ezer Ft megtakarítással kellene rendelkeznie legalább.


1



Te milyen célra teszel félre jövedelmedből?


A legtöbb kérdést az elmúlt hetekben azzal kapcsolatban kaptuk, hogy bankbetét helyett milyen alternatívát tudnánk ajánlani a spórolt pénz számára. Kérjük írjátok meg nekünk Ti mit választottatok? A nagy népszerűségnek örvendő befektetési alapokat, vagy az ugyancsak kedvelt állampapírokat? Esetleg valami teljesen mást? E-mailjeiteket várjuk a bankmonitor [kukac] bankmonitor.hu email címre.

Hirdetés
Hirdetés