Ez volt a legjobb befektetés – Siess, még nem maradtál le róla

Ez volt a legjobb befektetés – Siess, még nem maradtál le róla
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-07-09 Frissítve: 2021-07-01
 

A budapesti lakásárak elszálltak az utóbbi években, de bőven elképzelhető, hogy még csak a folyamat elején tartunk. Érdemes lakásvásárláson is elgondolkozni, de aki más módon akar nyerészkedni, annak sem kell aggódnia. A következőkben bemutatjuk, hogy mit kell tenni ehhez.

Elképesztő időszakon van túl a budapesti lakáspiac, két év alatt egyes területeken nem volt ritka az 50-60 százalékos ingatlanár-emelkedés sem. Valójában minden ebbe az irányba mutatott, amit jól jelez, hogy a tartós lakáscéllal vásárolók mellett a befektetési célú vásárolók is megjelentek. Ez utóbbi teljesen érthető, az 5-6 százalékos hozam az ingatlannál nagyon vonzónak tűnik, ha az alacsony betéti kamatokra gondolunk.

A jövőben, ha nem is hasonló elánnal, de folytatódhat az árak felfelé kúszása, elég csak a gombamód szaporodó újépítésű lakásokra gondolni, melyek önmagukban is képesek áremelkedést generálni. De ott van még az is, hogy a válságot követően sokuknak el kellett halasztania a vásárlását, az igény azonban valós volt, csak időben kitolódott.

Érdekes párhuzam, de nem feltétlenül kell lakást vennünk ahhoz, hogy részesedhessünk az ingatlanpiac felemelkedéséből. Sok olyan pénzügyi befektetési lehetőség van, ami jó alternatívát jelenthet. Hogy pontosan melyek lehetnek ezek, az kiderül az Alapblog „Ingatlanbefektetés festés és mázolás nélkül” című írásából.

Hirdetés
Hirdetés