Banki termékek összehasonlítása

Ezek a bankszámlák lehetnek jók neked, ha magas a fizetésed

  • 2016-02-27
  • szerző: bankmonitor

Az elmúlt néhány hét bankpiaci eseményei komolyan felborzolták a kedélyeket az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkező banki ügyfelek körében. Tapasztalataink alapján az érintettek közül rengetegen foglalkoznak a kérdéssel, hogy melyik pénzintézet kínálja számukra a legkedvezőbb számlavezetési feltételeket. Éppen ezért aktuális bankszámla körképünkben arra adunk választ, hogy melyek a legolcsóbb számlacsomagok, ha az átlagnál jobban keresel.

A kérdés megválaszolásához egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki az átlagnál lényegesen jobban keres (nettó jövedelme havi 250 ezer forint) és jelentős bankszámlaforgalmat bonyolít. Ilyen feltételekkel az alábbi bankszámlák jelentik a legolcsóbb megoldást.

Igen komoly a különbség már az élmezőnyben is. A második helyen található Gránit Digitális számlacsomag is közel háromszor annyiba kerül, mint a legolcsóbb Erste Privilégium „L” bankszámla.

Nem beszélve a mezőny második feléről, ahol már csak havi 800 Ft feletti lehetőségeket találunk. Érdemes a legolcsóbb és legdrágább ajánlatot is összevetni. Ebből jól látszik, hogy egy rossz döntés havi 1.650 Ft-unkba is kerülhet.

Fontos, hogy saját bankszámla használati szokásaid alapján a fentiektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Tisztán költség alapú megközelítésben nem kérdéses, hogy melyik lehetőség a befutó. Olyan esetekben viszont, amikor egyéb szempontok (megtakarítási, befektetési lehetőségek, prémium kiszolgálás, stb.) is szerepet játszanak, már némileg összetettebb a kérdés.

Ne feledjük, hogy az átlagosnál magasabb jövedelemmel, vagy nagyobb összegű megtakarítással rendelkező ügyfelekre a bankok különös figyelmet fordítanak. Jellemzően havi 250-400 ezer Ft-os rendszeres (jövedelem) jóváírás, vagy 5-10 millió Ft-os megtakarítás mellett már emeltszintű kiszolgálásban részesülhetünk. Nyilván csábító a megkülönböztetett figyelem, de azért érdemes mindig utánaszámolni mielőtt belevágnánk, hogy valóban megéri-e prémium státusz.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.