Banki termékek összehasonlítása

Ezzel kedveskednek a bankok a hitelkártyásoknak!

  • 2014-02-25
  • szerző: bankmonitor

Gasztrotúra, vásárlási utalvány, ügyfélajánlás után járó kedvezmény – csupán néhány példa a bankok aktuális ajánlataiból, amivel új ügyfelek kegyeit igyekeznek elnyerni. Vajon a pénzvisszatérítés és az azonnali kedvezmények már a múlté hitelkártyáknál és az időszaki promócióké a jövő? Szó sincs róla, de a bankok minden eszközt bevetnek, hogy hitelkártyáik még vonzóbbak legyenek!

Évről-évre egyre többet vásárolunk bankkártyával, ezzel szemben még mindig elenyésző (kb. 5%) a forgalomban lévő kártyák között a hitelkártyák aránya. Annak ellenére, hogy a betéti kártyákkal szemben a hitelkártyák jelentős része különböző kedvezményeket (pénzvisszatérítés, azonnali kedvezmény a vásárlás értékéből, pontgyűjtés) kínál aktív kártyahasználat esetén, a legtöbben még mindig nem élnek a hitelkártyákban rejlő lehetőségekkel.

A hitelkártyákhoz kapcsolódó kedvezményrendszerek igen szélesek, mégis további időszakos akciókkal igyekeznek a bankok megnyerni az ügyfelek kegyeit. Nézzük, hogy az állandó kedvezményeken felül milyen további kedvezményekre számíthatunk jelenleg! 

Meglévő ügyfelei segítségével igyekszik újakra szert tenni a
Budapest Bank. Ügyfélajánlási programját –
Partner Plusz Program – azzal a céllal hívta életre, hogy ügyfelei az általuk már megismert, kipróbált banki termékeket népszerűsítsék ismerőseik körében. Az ajánlás irányulhat akár bankszámlára, személyi kölcsönre, hitelkártyára, stb.

Minél több ügyfelet hoz valaki a bankhoz, annál értékesebb ajándékra számíthat (pendrive-tól kezdve a minőségi borválogatáson keresztül egészen az iPod-ig). De nem csak az ajánlók,
az ajánlottak is kedvezményeket kapnak. Például a
GO! hitelkártyánál az első 6 hónapban dupla vásárlási kedvezmény jár az ügyfelek hitelkártyás vásárlásaira. A Budapest Bankhoz hasonlóan
ügyfélajánlási programmal népszerűsíti termékeit a Citibank is. Itt azonban kizárólag az ajánló élvezheti a program előnyeit. Minden egyes eredményesen ajánlott ügyfél esetén
5 000 forintos jóváírás jár. Tehát, ha családon belül növelnénk a
Citi Life hitelkártyák számát, akkor most könnyedén bezsebelhetjük a fejenkénti 5 000 forintos jóváírást.

Az aranykártyák exkluzív világába kalauzol a CIB Bank Gold kártyáival (betéti- és hitelkártya), mindezt egy gasztronómiai élménnyel fűszerezve. Aki a jelenlegi promóció keretében igényel aranykártyát 30 étterem közül választhat, hogy melyikben szeretne egy 2 fő részére szóló háromfogásos ebéd- vagy vacsorameghívást. Ha valaki főkártyája mellé társkártyát is igényel, akár több fő részére szóló, a bor világához kapcsolódó változatos programok közül választhatja ki a számára leginkább megfelelőt.

Akit nem csábít a fényűzés és inkább a spórolás híve, annak a
CIB Café hitelkártya szimpatikusabb lehet. Új igénylés esetén 2 900 forint helyett 1 450 forint az első éves kártyadíj, valamint június 30-ig
minden magyarországi benzinkúton történő vásárlás után a standard 1% helyett
5%-os jóváírás jár (negyedévente legfeljebb 10 000 forint, ha negyedévente a kártyát legalább 60 000 forint összegű vásárlásra használták).

Számos kedvezményt kínál az
OTP Bank American Express hitelkártyáihoz.

  • Az újonnan igényelt American Express Blue hitelkártyáknál például a kártyával bonyolított forgalomtól függ az éves kártyadíj. Ha 6 hónap alatt kevesebbet vásárolunk vele, mint 70 000 forint, akkor az éves kártyadíj felét (1 655 Ft) fizetjük, míg 70 000 forint feletti forgalom esetén a kártyadíj elengedésre kerül.
  • Az akció időszaka alatt kötött új American Express Blue hitelkártyáknál az első 2 hónapban végzett vásárlásoknál a bank 3% visszatérítést biztosít (a kéthavi +2% vásárlási visszatérítés maximális összege 10000 Ft/2 hó).
  • Továbbá akár meglévő, akár új American Express Blue tulajdonosként, ha az ügyfelek hitelkártyájukkal a C&A, Lidl, vagy MOL-nál vásárolnak a standard 1%-os év végi vásárlási visszatérítésük mellé +2%-os visszatérítést kapnak.

A kedvezmények köre ugyan szélesnek mondható, mégis érdemes szem előtt tartani, hogy a promóciós jóváírások az év végi visszatérítéssel együtt nem haladhatják meg a vásárlási visszatérítés éves maximumát (30 000 Ft).

Persze az
American Express Gold
kártyák sem maradnak ki a kedvezményekből, viszont a fenti limitek itt némileg másként alakulnak.
Kattints ide és a kártya kedvezményei között megtalálod a részleteket!

5 000 forintos TESCO vásárlási utalvány üti azok markát, akik a
Raiffeisen Banknál a jelenlegi promóció alatt az első 1 000 igénylés keretében jutnak
OneCard Standard, vagy OneCard Gold hitelkártyához. A kártyát persze nem elegendő csupán megigényelni, természetesen aktiválni is kell a megadott határidőig.

A Raiffeisen OneCard az egyik legszéleseb kedvezmény-rendszerrel rendelkező hitelkártya kishazánkban. Számos
állandó kedvezménye mellett további időszakos akciókat kínál jelenleg is, mint például a

  • 15%-os azonnali kedvezmény a Líra Könyv üzleteiben, vagy a
  • 10 000 Ft kedvezmény szinte valamennyi mobiltelefon árából a T-Mobilnál (persze ez már komolyabb elköteleződést igényel a maga 2 éves hűségidejével), vagy 5 000 Ft kedvezmény Domino csomagban.

A jelenlegi időszakos akciók közül igyekeztünk a legvonzóbbakat összegyűjteni, természetesen a bankok kínálatában találunk még jócskán olyat, ami elnyerheti tetszésünket! Persze még véletlenül se próbáljuk meg kizárólag egy időszakos akció alapján kiválasztani a megfelelő hitelkártyát! Viszont járjunk nyitott szemmel, mert elképzelhető, hogy két ajánlat között éppen az aktuális promóció fog dönteni.

Használd kalkulátorunk a megfelelő hitelkártya felkutatásához! Az időszakos promóciók mellett könnyen tájékozódhatsz az állandó kedvezményekről, valamint azt is azonnal megtudod, hogy mennyibe kerülne az ideális hitelkártya.

 

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.