Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Fekete kedd: megbillent egy kisebb magyar bankcsoport is

 • 2015-02-24
 • szerző: bankmonitor

A Buda-Cash Brókerházban már felügyeleti biztosok működnek. Ezek után az egy érdekcsoportba tartozó DRB bankcsoport felett is átvették az irányítást. Ennek értelmében a DRB és ÉRB bankok ügyfelei ideiglenesen mindössze egy millió forinthoz tudnak maximum hozzájutni.

Reggel bombaként robbant a hír a pénzügyi világban, hogy a Buda-Cash Brókerházat megszállták a rendőrök, és felügyeleti biztosokat rendeltek ki. Az MNB mától a DRB bankcsoporthoz is felügyeleti biztosokat rendelt ki. Így a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is megjelentek a felügyeleti biztosok, és átvették az irányítást az igazgatóságtól.

„A jegybank ezzel párhuzamosan ügyfelenként egy millió forintban korlátozta a hitelintézetek által az ideiglenes intézkedés időtartalma alatt kifizethető betétek és más visszafizetendő források maximális összegét. Ezen összeghatáron belül – ha igénylik – nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

Az MNB jelenleg átfogó vizsgálatot folytat a hitelintézeteknél. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált felügyeleti biztosok kirendelése, illetve az egyéb korlátozó intézkedések a vizsgálatot lezáró határozatok meghozataláig, de legfeljebb egy évre, a betétek és más források visszafizetésének korlátozása maximum 90 napig marad érvényben.”

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

0 Hozzászólás

 • kziza 2015-02-25 09:12:43 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor! Mi történik a hiteltartozással ha a bankunk tönkremegy?

 • Lippai 2015-02-26 06:49:33 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor! Mit lehet tenni a Brb-nél vezetett babakötvénnyel?

 • bankmonitor.hu 2015-02-26 13:30:51 - Válasz

  @Lippai: Meg kell várni az ideiglenes időszak végét. Azután dönthet, hogy átviszi-e a kincstárhoz, vagy tartja a BRB-nél.

  @kriza: A hiteltartozás továbbra is fennmarad, így azt az továbbra is kell törleszteni.

 • Ügyfél 2015-03-01 18:12:35 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor! Az ÉRB-nél vezetett bankszámlámon lévő pénzhez mikor tudok hozzájutni? Van e valamilyen teendőm? Szükséges e kártalanítási eljárást indítanom, vagy automatikusan ki fogják fizetni a pénzem?
  Köszönettel,Tisztelt Bankmonitor! Mi a teendő az ÉRB Banknál vezetett bankszámlán lévő pénzzel? Kártalanítást kell e kérni vagy bankgarancia alapján automatikusan ki fogják fizetni? Ha igen mikor? Köszönettel

 • bankmonitor.hu 2015-03-03 15:47:12 - Válasz

  ügyfél@ a DRB Bankcsoportnál vezetett számlákról maximálisan 60.000.- forintot (egyszeri alkalom) lehet felvenni. A betéteseket az OBA kártalanítja (max.100.000 euro), Önnek ezzel kapcsolatban teendője nincs.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket