MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Fekete kedd: megbillent egy kisebb magyar bankcsoport is

 • 2015.02.24.
 • szerző: bankmonitor

A Buda-Cash Brókerházban már felügyeleti biztosok működnek. Ezek után az egy érdekcsoportba tartozó DRB bankcsoport felett is átvették az irányítást. Ennek értelmében a DRB és ÉRB bankok ügyfelei ideiglenesen mindössze egy millió forinthoz tudnak maximum hozzájutni.

Reggel bombaként robbant a hír a pénzügyi világban, hogy a Buda-Cash Brókerházat megszállták a rendőrök, és felügyeleti biztosokat rendeltek ki. Az MNB mától a DRB bankcsoporthoz is felügyeleti biztosokat rendelt ki. Így a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is megjelentek a felügyeleti biztosok, és átvették az irányítást az igazgatóságtól.

„A jegybank ezzel párhuzamosan ügyfelenként egy millió forintban korlátozta a hitelintézetek által az ideiglenes intézkedés időtartalma alatt kifizethető betétek és más visszafizetendő források maximális összegét. Ezen összeghatáron belül – ha igénylik – nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

Az MNB jelenleg átfogó vizsgálatot folytat a hitelintézeteknél. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált felügyeleti biztosok kirendelése, illetve az egyéb korlátozó intézkedések a vizsgálatot lezáró határozatok meghozataláig, de legfeljebb egy évre, a betétek és más források visszafizetésének korlátozása maximum 90 napig marad érvényben.”

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

0 Hozzászólás

 • kziza 2015-02-25 09:12:43 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor! Mi történik a hiteltartozással ha a bankunk tönkremegy?

 • Lippai 2015-02-26 06:49:33 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor! Mit lehet tenni a Brb-nél vezetett babakötvénnyel?

 • bankmonitor.hu 2015-02-26 13:30:51 - Válasz

  @Lippai: Meg kell várni az ideiglenes időszak végét. Azután dönthet, hogy átviszi-e a kincstárhoz, vagy tartja a BRB-nél.

  @kriza: A hiteltartozás továbbra is fennmarad, így azt az továbbra is kell törleszteni.

 • Ügyfél 2015-03-01 18:12:35 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor! Az ÉRB-nél vezetett bankszámlámon lévő pénzhez mikor tudok hozzájutni? Van e valamilyen teendőm? Szükséges e kártalanítási eljárást indítanom, vagy automatikusan ki fogják fizetni a pénzem?
  Köszönettel,Tisztelt Bankmonitor! Mi a teendő az ÉRB Banknál vezetett bankszámlán lévő pénzzel? Kártalanítást kell e kérni vagy bankgarancia alapján automatikusan ki fogják fizetni? Ha igen mikor? Köszönettel

 • bankmonitor.hu 2015-03-03 15:47:12 - Válasz

  ügyfél@ a DRB Bankcsoportnál vezetett számlákról maximálisan 60.000.- forintot (egyszeri alkalom) lehet felvenni. A betéteseket az OBA kártalanítja (max.100.000 euro), Önnek ezzel kapcsolatban teendője nincs.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Nincs ember!

  Kimerült a lengyel munkaerőpiac (is), krónikus a munkaerőhiány, hiába vágtatnak felfelé a bérek. Csak az első fél évben még 900 ezer ukrán munkavállalóra kértek engedélyt...

 • RSM Hungary blog

  Indokolt lenne az új Jöt. változtatása

  Az új jövedéki törvény még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat. A jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

 • Pénzkérdés

  Tech óriások írtak nyílt levelet Donald Trumpn

  Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai miniszterelnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól. [...] Bővebben!

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul. [...] Bővebben!