Ha ezt teszed, akkor lakáscélra sokkal több állami ingyenpénzt kaphatsz!

Ha ezt teszed, akkor lakáscélra sokkal több állami ingyenpénzt kaphatsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-08-22 Frissítve: 2021-07-01
 

A lakástakarékpénztár kétséget kizáróan ma a legmagasabb hozamot adó befektetési forma, ha lakáscéllal rendelkezünk. A befizetésekre járó 30%-os állami támogatás nagy segítséget jelent, bár még most is sokan kétségek között őrlődnek, hogy miként szerezhetnek évente 72 ezer forintnál többet. Ehhez több szerződést kell kötni, ami pedig csak közeli hozzátartozók nevére szólhat. A következőkben áttekintjük, hogy ki is értendő bele ebbe a körbe.

A lakástakarék nem véletlenül a legnépszerűbb lakáscélú befektetési lehetőség jelenleg. A befizetésekre 30%-os állami támogatás jár, de egy szerződésre vonatkoztatva éves alapon maximum 72 ezer forint kaphatunk. Igen ám, de az állami támogatás megtöbbszörözhető, ha több szerződést kötünk.

Érdemes tudni, hogy egy lakástakarék szerződésen két személy is feltüntetésre kerül. Az egyik maga a szerződő, míg a másik a kedvezményezett, utóbbi fogja a pénzt felhasználni. Ha a szerződő nem jelöl meg kedvezményezetett, akkor egyben ő maga lesz a kedvezményezett is, vagyis a saját nevére használhatja fel az állami támogatást.

Viszont a törvények megengedik, hogy több szerződést is köss, de a szerződéseken különbözőnek kell lennie a kedvezményezett(ek)nek. De, nem lehet akárki kedvezményezett, csak és kizárólag a szerződő közeli hozzátartozója lehet ez a személy. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy kedvezményezettként jelöljük meg az örökbefogadó-, a mostoha- vagy esetlegesen a nevelőszülőt.

Korántsem mindegy, hogy összességében hány szerződést sikerül kötni családszinten. Egy szerződésnél egy év alatt a havi 20 ezer forint befizetése mellett 72 ezer forint lesz az állami támogatás. Két szerződésnél már éves alapon 144 ezer forintról, míg háromnál már 216 ezer forintról beszélünk. Persze, a támogatás a befizetéshez jár, tehát gondoskodni kell arról, hogy a példánál maradva havonta 20-40-60 ezer forintot befizessünk.

Természetesen a különböző szerződéseknél összegyűjtött összeget felhasználhatjuk egy adott lakáscélra is, ezzel sokkal olcsóbban valósítható meg a kívánt lakáscél. Azt se feledjük el, hogy az LTP-nél a befizetés, az állami támogatás és az esetleges betéti kamatok mellett még kedvezményes kölcsönhöz is hozzájuthatunk. A kondíciókat pedig már akkor lefixáljuk, amikor a szerződést megkötjük, ami 4-5 éves időtávon óriási előny.

Nézd meg lakástakarék kalkulátorunkkal, hogy melyik a legjobb választás számodra!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt
    Hirdetés
    Hirdetés