Ha jól csinálod, most milliókkal alacsonyabb lehet céged hitelterhe

Ha jól csinálod, most milliókkal alacsonyabb lehet céged hitelterhe
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-09 Frissítve: 2021-10-08
 

Évente hosszabbítható céges folyószámlahitelünket ne rutinból újítsuk meg, a régi feltételeket automatikusan elfogadva. A pár évvel ezelőtti kamatkondícióknál ma már jóval kedvezőbb kamatláb mellett juthatunk folyószámlahitelhez és itt nem a BUBOR kamatszint csökkenéséről van szó! Ha jól tárgyalsz éves szinten akár milliós megtakarítás is elérhető.

Folyószámlahitelünk (és bármilyen más hitel esetében is) költségének felületes vizsgálata során megtévesztő lehet a BUBOR mértékének folyamatos csökkenése. A folyószámlahitelekre jellemző 1 havi BUBOR 2016 első negyedévében 1,24%-on állt, egy évvel később, 2017 elejére már 0,13%-ra csökkent. Így abban az illúzióban élhetünk, hogy nyerő pozícióban vagyunk, hiszen kamatköltségeink csökkentek.

Tény, hogy a BUBOR csökkenése is a mi pénztárcánkat kíméli, de ennyivel ne elégedjünk meg, van lehetőségünk további költségcsökkentésre is! Tehetünk ezen túl is annak érdekében, hogy több pénz maradjon vállalkozásunk kasszájában.

A teljes kamatköltségünknek csak egy része a BUBOR, a másik része a bankok által egyedileg meghatározott kamatfelár. Jelenleg teljes kamatköltségünk többségét a kamatfelár teszi ki, nagyon nem mindegy tehát ennek nagysága.

A 2008-as válságot követően indulva a 13,1%-os átlagos kamatfelár csúcsról, a folyószámlahitelek átlagos kamatfelára 2017-ben már 2,4% körül mozog. 2016-ról 2017-re 1,7%-ot esett a szint, 4,1%-ról 2,4%-ra – ez 41% mértékű átlagos kamatfelár csökkenést jelent!

Ez a csökkenés egy 70 m Ft keretösszegű folyószámlahitelnél, 80%-os átlagos kihasználtság mellett közel 1 millió forintos költségmegtakarítást jelent éves szinten!

A bankok nem biztos, hogy a hitel fordulójánál önkéntesen fel fogják hívni figyelmünket a kedvezőbb lehetőségekre (végül is ebből élnek), a figyelmetlenebb vállalkozó akár éveken át görgetheti a mára már méregdrágának számító hitelkonstrukciót, fölöslegesen dobálva ki az ablakon cége kemény munka árán megtermelt profitját.

Érdemes tehát időt és energiát rászánni és utána járni, hogy hol és hogyan tudunk jobb kondíciójú céges folyószámlahitelhez jutni.

Vállalkozásunk fejlődésével elképzelhető, hogy hitelkeretünk bővítésére is lehetőségünk adódik. A Bankmonitor vállalati hitel-kalkulátorával megnézheted, hogy céged mekkora hitelfelvételre alkalmas rövid és hosszú távon egyaránt:

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.

A választásnál a kamatköltségek mellett nem szabad figyelmen kívül hagynunk az egyéb díjtételeket sem, a bankok nagy előszeretettel számolnak fel ilyen-olyan fantázia névvel ellátott egyéb költségtételeket is, legyünk résen ezen a fronton is!

Hirdetés
Hirdetés