Ha szakad a tőzsde, így lehetsz naprakész

Ha szakad a tőzsde, így lehetsz naprakész
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-06-16
 

Csúcsközelben járnak a nemzetközi részvénypiacok, a szakértők pedig hosszú hónapok óta jósolják, előbb utóbb be kell következni az árfolyamok esésének. Ilyen helyzetben főhet a feje a befektetőnek: vajon időben tud-e reagálni a változásokra? Ilyenkor a gyorsaság és a pontos információk nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az ember ne égesse meg magát. No de a legtöbb tőzsdei befektetőnek nincs módja arra, hogy egész nap az árfolyamokat lesse. Szerencsére a szolgáltatók felismerték ezt a dilemmát és ma már több applikáció is segíti a tőzsdén kereskedőket.

A legnagyobb magyar lakossági pénzintézet az OTP Bank például két szolgáltatást is kínál a nála tőzsdézőknek. Azoknak, akik otthon vagy a munkahelyen ülve is szemmel szeretnék tartani tőzsdei befektetéseiket az internetbankban elérhető OTPdirekt Bróker ajánlott, míg az okostelefonnal rendelkezők számára ennek „mobilos verziója” a SmartBróker alkalmazás jelenthet hasznos segítséget. Vegyük sorra, melyek a két szolgáltatás legfontosabb jellemzői!

OTPdirekt Bróker

A név nem csak egy egyszerű internetes értékpapír kereskedési rendszert takar. Olyan prémium szolgáltatásról van szó, amellyel valamennyi befektetési forma elérhető, méghozzá a bankfiókokban felszámított díjaknál alacsonyabb jutalék mellett. Lássuk, mi mindent tud a szolgáltatás:

  • Valós idejű adatokat kaphatunk a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott értékpapírok árfolyamainak alakulásáról
  • Nem csak limit- és piaci áras megbízásokat adhatunk, de ezen túl lehetőség van aktiválási áras megbízások beadására is
  • Kereskedhetünk a Frankfurti tőzsdére bevezetett főbb értékpapírokkal 
  • Lehetőségünk van day-trade ügyleteket is kötni (napon belüli kereskedés)
  • SMS-ben riasztást kérhetünk arról, ha egy részvény elér egy meghatározott árszintet vagy elmozdul egy bizonyos százalékot, így a változást könnyen lekereskedhetjük
  • A részvények várható áralakulását előre jelző technikai elemzések elkészítését grafikonrajzoló program segíti
  • A megfelelő befektetési döntés meghozatalát grafikus portfólió kimutatás és hozamszámítás segíti
  • A döntések támogatását segíti a szolgáltatás keretében elérhető gazdasági hírfolyam

Hogyan juthatunk hozzá?

A szolgáltatás kizárólag lakossági ügyfelek számára érhető el. Használatához kötnünk kell egy OTPdirekt internetes szerződést, rendelkeznünk kell értékpapírszámlával, amely az internetes szolgáltatás számlakörébe bevonásra került és szükség van Mobil Aláírásra is. Ezt követően regisztrálnunk kell az OTPdirekt internetes felületén. Ha ez sikerült, az Értékpapír műveletek nevű menüpont helyett az OTPdirekt Bróker menüpontra kattintva indulhat is a kereskedés. 

OTPdirekt Brókerrel befektetési alapot is vásárolhatsz. És hogy melyiket válaszd? Segít a befektetési alap kalkulátorunk!
1

OTP SmartBróker

Az androidos vagy iOS-es operációs rendszert futtató okostelefonokra kifejlesztett alkalmazás segítségével az OTPdirekt Brókerhez hasonlóan könnyen, gyorsan és rugalmasan kezelhetjük befektetéseinket. Mi mindent intézhetünk el az alkalmazással?

  • vásárolhatunk részvényeket vagy befektetési jegyeket
  • ellenőrizhetjük befektetési portfóliónkat
  • lekérdezhetjük, módosíthatjuk értékpapír megbízásainkat
  • tájékozódhatunk a tulajdonunkban lévő értékpapírok árfolyamáról és kérhetünk azokra árfolyamriasztást is
  • értesülhetünk a legfrissebb gazdasági eseményekről

Az alkalmazás rendkívül praktikus és könnyen kezelhető. Mi magunk válogathatjuk össze, milyen információk érdekelnek a legjobban és ezeket már a nyitóképernyőn megjeleníthetjük. Aztán elég egy mozdulat (a képernyő jobbra húzása) és máris rábukkanunk az általunk leggyakrabban használt funkciókra. A SmartBrókerrel három lépésben kereskedhetünk is. Kiválasztjuk a nekünk kellő értékpapírt és, hogy adni vagy venni szeretnénk-e azt. A kívánt számla kiválasztása után megadjuk a megbízás adatait. Ellenőrizzük az adatokat, majd élesítjük a megbízást. A jóváhagyás után visszaigazoló üzenetet is kapunk.

Számos olyan funkció is elérhető, amelyhez még azonosítás sem kell. A 15 perccel késleltetett árfolyamok, kedvenc értékpapírjaink figyelő listája, a gazdasági hírek mind-mind elérhetőek e nélkül is. Természetesen a valós idejű adatok megtekintéséhez, a megbízások megadásához, az egyenlegek, megbízások lekérdezéséhez vagy éppen az árfolyamriasztáshoz elkerülhetetlen az ügyfél beazonosítása. A SmartBróker szolgáltatatás azonosítást igénylő funkcióit az OTPdirekt Brókerre már regisztrált ügyfelek érhetik el. Ehhez az alkalmazás „azonosított” részébe történő első belépéskor csupán a vonatkozó feltételek elfogadása szükséges. Mielőtt azonban valaki regisztrálna, az alkalmazás DEMO-ján keresztül ki is próbálhatja az éles környezetben is elérhető funkciókat.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés