Hogyan juthat a cégem Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez?

Hogyan juthat a cégem Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-03-16 Frissítve: 2018-11-09
 

A Széchényi Kártya folyószámlahitel minden bizonnyal a legszélesebb körben használt kisvállalkozói hitelforma. Hogyan működik? Milyen feltételekkel kapható meg? És mennyibe kerül? A legfontosabb kérdések és tudnivalók.

A támogatott 3,15%-os kamatozású Széchenyi Kártya Folyószámlahitel  500 ezer forinttól 50 millió forintos nagyságig vehető igénybe. A felvehető hitel nagyságát elsődlegesen vállalkozásunk árbevétele határozza meg, a bankok egyéni szabályai alapján árbevételünk 10-15-20%-ának megfelelő összegben. A felvehető hitelnagyságot azonban nem csak ettől függ.

Számít a működési múlt

Ahhoz, hogy vállalkozásunkkal egyáltalán részt vehessünk a Széchenyi Hitelprogramban – legyen szó bármelyik hitel típusról is – legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznünk kell. 2017-ben tehát akkor igényelhetünk Széchenyi Hitelt, ha vállalkozásunkat 2015 előtt, de legkésőbb 2016. január 1-én alapítottuk.

Bármekkora is az éves árbevételünk, egy teljes lezárt üzleti évvel a hátunk mögött maximum 24 millió forint Széchenyi Kártya Folyószámlahitel igénybevételére jogosult vállalkozásunk. Két lezárt üzleti év kell ahhoz, hogy a maximális 50 milliós hitelkeretet megkaphassuk.

Nem kell elkeserednie a változatlan működés mellett társasági formát váltó társaságoknak (pl.: egy magánvállalkozás Kft-vé alakulása esetén), az ő esetükben a működési múltba beszámít az előző társasági forma múltja is.

Hirdetés

Hirdetés

Igényelt hitelnagyságtól függő feltételek

  • 5 millió forintos hitelmagságig az elvárt feltételek minimálisak: tulajdonosi készfizető kezesség vállalás és Garantiqa hitelbiztosítás.
  • 5 millió forint felett további elvárás az, hogy a hiteligénylő vállalkozás többségi tulajdonosa rendelkezzen saját tulajdonú ingatlannal. A bank nem terheli meg az ingatlant zálogjoggal, és az sem jelent problémát, ha az ingatlanon például lakáshitelhez kapcsolódóan zálogjoggal terhelt.
  • 5 millió forint feletti hiteligénynél a fentieken túl az igényelt összeg 3-szorosát elérő számlaforgalmat kell tudnunk felmutatni, visszamenően előző lezárt évünkben. 10 millió forint felett ez az elvárt szorzó 5-szörös.

Nézd meg Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kalkulátorunk segítségével itt, hogy vállalkozásod kapta-e támogatott Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt, és ha igen, mekkora összegben:

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Kizáró feltételek

    Azzal, ha vállalkozásunk adózás előtti eredménye a két utolsó évben negatív volt – azaz „tartósan veszteséges” -, sajnos kizártuk magunkat a kedvezményezettek köréből. Jó hír, hogy ha úgy voltunk veszteségesek, hogy társaságunk még csak egy lezárt évvel rendelkezik, ez nem kizáró ok. Ilyen esetben a maximálisan felvehető hitelösszeget 15 millió forintban határozták meg.

    Nem szerencsés az a helyzet sem, ha a hiteligénylést megelőző 6 hónapon belül 50%-nál nagyobb részesedést érintő tulajdonos váltás történt a társaság életében. Erre az esetre azt tudjuk javasolni, hogy várjuk a hiteligényléssel egy pár hónapot, amikor ez a kizáró feltétel nem lesz igaz a vállalkozásunkra.

    Hirdetés
    Hirdetés