Hogyan működnek a befektetési alapok?

Hogyan működnek a befektetési alapok?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-04-07
 

A befektetési alapok a magyar megtakarítások egyik legnépszerűbb formáját takarják, több mint 4 000 milliárd forintot tartunk ebben a formában. De, hogy pontosan hova is kerül a pénzünk ilyenkor, és miért lehet, hogy egyik alap többet hoz a másiknál, talán mégsem annyira triviális. Az alábbiakban röviden és egyszerűen ismerheted meg a befektetési alapok működését, és képbe kerülhetsz azzal is, hogy miért olyan biztonságos ez a befektetési forma.

Több mint 4 000 milliárd forintot, az összes háztartási vagyon 17%-át tartják befektetési alapokban a magyar megtakarítók. Kérdés viszont, hogy hányan tudják, hogyan is működik ez a méltán népszerű befektetési forma.

Alábbi videónk segítségével 7 perc alatt a befektetési alapok működésének szakértőjévé válhatsz. Megtudhatod, hány szereplőn folyik keresztül a pénzed egy-egy befektetési alap megvásárlásánál, illetve azt is elmagyarázzuk, hogyan gondoskodik mindez az alapokban tárolt vagyonod biztonságáról. 

Ha a meggyőződtél róla, hogy a befektetési alapok valóban egy egyszerű, gyümölcsöző és biztonságos megtakarítási formát takarnak, nincs más dolgod, mint, hogy megtaláld a céljaidnak és lehetőségeidnek leginkább megfelelő termékeket. Alábbi kalkulátorunk néhány kattintással megadhatja a választ erre a kérdésedre is.

1
Hirdetés
Hirdetés