Hogyan tudok hitelt szerezni induló vállalkozásom számára?

Hogyan tudok hitelt szerezni induló vállalkozásom számára?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-25 Frissítve: 2019-02-18
 

A legtöbb banki finanszírozási forma azon vállalkozások számára érhető el, akik legalább egy vagy két lezárt üzleti évvel rendelkeznek. Gyakorta érkezik hozzánk  induló vállalkozásoktól a csalódott kérdés, hogy „Akkor hogyan szerezzek versenyelőnyt, hogyan törjek be a piacra?” „Hogyan jussak hozzá az ehhez szükséges plusz forráshoz”?

Számukra szeretnénk bemutatni most egy lehetséges megoldást: Adj a többieknél hosszabb fizetési határidőt. Tedd ezt úgy, hogy céged mindeközben azonnal hozzájut bevételének jó részéhez, ezzel plusz forráshoz. … és juss hozzá emellett még számos más előnyhöz is. Hogyan?

Banki oldalról meg kell értenünk azt a hozzáállást, hogy csak azon vállalkozásoknak helyeznek ki pénzt, akik jövőbeli működésének sikerességéről valamilyen módon meg tudnak győződni – mondjuk eddigi működésük alapján. A pénz, amit a bankok kihelyeznek jórészt a betétesek pénze. Ki szeretné azt, hogy nehezen félrerakott megtakarításával hazardírozzon bármelyik bank is?

Hirdetés

Hirdetés

Mi legyen a kezdő vállalkozásokkal? Hogyan tudnak finanszírozási forráshoz jutni?

Kiváló – és szinte egyetlen – megoldást jelent az induló vállalkozások számára a vevőkövetelés előfinanszírozás, azaz a Faktorálás, ami egy olyan finanszírozási forma, ahol a pénzintézet a vevők pénzügyi múltját vizsgálja, nem a hiteligénylőjét.

A faktoring egy rövid lejáratú finanszírozás, mely beszállítói pozícióban lévő mikro-, kis- és középvállalatok számára biztosít kiváló és gyors hitelszerzési alternatívát. A gyakorlatban a vevőknek kiállított és teljesítésigazolással alátámasztott bruttó számla 70%-90%-os előfinanszírozását, fizetési határidő előtti azonnali megelőlegezését jelenti.

Amennyiben tehát stabil lábakon álló vevőket szeretnél vállalkozásodnak megnyerni, akkor tied a pálya.

Mi mindenre jó még a vevőfinanszírozás?

  • Plusz forráshoz tudsz jutni gazdasági múlt és fedezet biztosítása nélkül is – nem okoz tehát problémát, hogy vállalkozásod még csak most indítottad.
  • Ha piaci előnyt keresel, nagy eséllyel tudsz labdába rúgni, ha potenciális vevőidnél rugalmasan tudod kezelni a fizetési határidőket, a konkurenciánál hosszabb határidőt biztosítva – úgy, hogy közben céged majdnem a teljes árbevételt azonnal megkapja.
  • Ha felpörögnek a megrendelések, az alapanyag rendeléssel nem kell megvárnod az előző vevőtől beérkező árbevételt – a pénzintézettől 1-2 napon belül megkapott összegből gyorsabban tudsz alapanyagot rendelni az újabb megrendeléseidhez, ergo több igényt tudsz kiszolgálni ugyanannyi idő alatt.
  • Az előfinanszírozott vevőid fizetési stabilitását folyamatosan ellenőrzi a pénzintézet. A faktorált partnerkapcsolat teljes ideje alatt figyelmeztetést kapsz, vevőd esetleges fizetési problémájáról, így szükség esetén időben le tudod állítani a neki történő szállításod – sok esetben biztosítás is kapcsolódik a konstrukcióhoz, így a nem fizetések ellen teljes mértékben védve vagy.
  • Ha vállalkozásod rendelkezik pénzügyi múlttal, de a mérleg alapon megkapható hitelnagyság már nem elegendő a dinamikusan növekedés forgóeszköz igényének finanszírozására, a meglévő hitel mellé jól jöhet kiegészítő finanszírozásként is.

Az alábbi kalkulátor segítségével  itt megnézheted, hogy, mekkora finanszírozási limitet kaphatnak egyes vevőid:

Azonnali tájékoztatás a hitel feltételeiről.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hitelkeret megállapítása
a kibocsátott számlákra
Ft
nap
Bankmonitor

Az elérhető faktor finanszírozás részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegben kaphat finanszírozást (megelőlegezést) a céged?
  • Mennyi idő alatt?
  • Várhatóan milyen költség mellett?
  • Mitől függhet a finanszírozás mértéke?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés