Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Így spórolt több ezer forintot olvasónk egy utaláson

  • 2016-03-31
  • szerző: bankmonitor

Több cikkünkben foglalkoztunk már vele, hogy mennyire sokat spórolhatunk a nemzetközi átutalási díjakon, ha normál banki utalás helyett a TransferWise-t használjuk. Egy olvasónk a minap kipróbálta a szolgáltatást és annyira tetszett neki, hogy billentyűzetet ragadott, megírta nekünk a tapasztalatait. Az ő írását közöljük lejjebb!

„Tisztelt Bankmonitor!

Köszönöm, hogy felhívták a figyelmemet a TransferWise utalás lehetőségére. Tényleg sokkal olcsóbb a nemzetközi átutalás, lényegesen gyorsabb is. Megbízható cég, ajánlani fogom ismerőseimnek.

Üdvözlettel:

Nagy Gábor István”

Ezt a levelet küldte nekünk a minap a Bankmonitor egyik olvasója. Boldoggá tett minket a pozitív visszajelzés, ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni!:) Levelezni kezdtünk, kíváncsiak voltunk a részletekre.

Kiderült, hogy Gábor néhány hónapja olvasta egy hírlevélben kiküldött cikkünket a TransferWise-ról. Mielőtt végső bizalmat szavazott nekik, többször ki akarta próbálni, hogy tényleg működik-e, ezért a saját külföldi bankszámlájára utalt kisebb összegeket.

Mivel az első tapasztalatok pozitívak voltak, Gábor növelte a tétet és nagyobb összeget utalt külföldre szállásfoglalás céljából. Ez azt jelenti, hogy már nem a saját számlájáról a saját számlájára utalt, hanem valaki máséra.

Egészen pontosan külföldön foglalt szállást és ennek árát fizette ki. Azt mondja, ez is működött, s különösen tetszett neki, hogy a kérdéseire pár órán belül válaszoltak a pénzügyi szolgáltatónál. Angolul persze jól kellett tudni, mivel magyar nyelvű ügyfélszolgálat nincs.

Végül pedig álljanak itt arról az ő szavai, hogy mi az, ami a legmélyebb nyomot hagyta benne:

„Még annyi konkrétumot hozzá lehet tenni, hogy pár száz forintba került az a nemzetközi utalás, ami a bankomnál pár ezer forint lett volna. Ráadásul Ausztriába aznap teljesült az utalás (mivel reggel indítottam), ami messze versenyképesebb a 3-4 munkanapnál, amit a bankok ajánlanak.”

Ha valakit érdekel, hogy mi a TransferWise és hogyan működik, érdemes elolvasni ezt a két cikket:

Fejenként 2-3 milliót utalnak haza a külföldi magyarok: 40 ezret is spórolhatnak

20 ezer EUR nemzetközi utaláson 100 ezer Ft megtakarítás

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket