Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Induló vállalkozások figyelem! Nem lesz többé korlátozás az alapításra vonatkozóan az NHP keretében!

  • 2014-06-23
  • szerző: bankmonitor

A jegybank a Növekedési Hitelprogram (NHP) elindítása óta törekszik a program üzleti feltételeinek finomhangolására annak érdekében, hogy a hitelpiaci zavarokkal leginkább érintett KKV-szektor minél több szereplője be tudjon kapcsolódni a programba. Ennek eredményeként június 30-ától amellett, hogy faktoringon keresztül is lehetőség nyílik a kis- és középvállalkozások finanszírozására, számos vállalkozás nagy örömére megszűnik a részvételre jogosult KKV-k alapítási dátumára vonatkozó korlátozás is.

A rövid lejáratú finanszírozásban a kockázatosabb vállalkozások esetében jelentős szerepet tölt be a faktoring, melynek refinanszírozására az eddigiekben nem volt lehetőség a programban. Nos, ez változik a jövőre nézve!

De milyen előnyökkel jár mindez?

  1. A faktoring bevonásával azon ügyfelek is finanszírozáshoz juthatnak, amelyek megfelelő biztosítékok hiányában nem részesülhetnek forgóeszközhitelből, ugyanakkor jó kockázati besorolású vevőkörrel rendelkeznek.
  2. További hozadéka lehet az új finanszírozási lehetőségnek, hogy azon KKV-k számára, amelyek jelenleg forgóeszközhitelből finanszírozzák likviditási igényüket, a faktoringra való áttéréssel felszabaduló biztosítékaikat beruházási hitelek felvételekor fedezetként használhatnák fel.

A faktoring bevezetéséről már áprilisban is tudni lehetett, de a részletszabályok kialakítása még váratott magára, azonban június 30-ától már új finanszírozási forma is elérhető lesz a Növekedési Hitelprogram keretében.

Már az új vállalkozások sem fognak korlátokba ütközni!

Újdonság a jövőre nézve, hogy megszűnik a részvételre jogosult KKV-k alapítási dátumára vonatkozó korlátozás. A jelenlegi szabályozás értelmében ugyanis kizárólag a 2014. február 28. előtt alapított KKV-k vehetnek részt a programban. Annak érdekében viszont, hogy a kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre férhessen hozzá a kedvezményes finanszírozáshoz,
a továbbiakban a 2014. február 28. után alapított KKV-k (ideértve az ezt követően őstermelői igazolványt kiváltókat)
is igényelhetnek hitelt a program keretében. Ezzel a lehetőséggel az induló vállalkozások fejlődése is alacsony költségek mellett válhat finanszírozhatóvá.

Nincs is értelme tovább habozni, hiszen kedvezőbb finanszírozási lehetőséget pillanatnyilag nem igen találni!

Kaphat-e cégem 2,5%-os (NHP) hitelt?*

A legmagasabb hozamokat ezekkel az ajánlatokkal érheted el!

Nincs találat a megadott paraméterek alapján.


teljes megtakarítás

EBKM

Szeretnél ingyenes tájékoztatást a fenti ajánlatokról? Add meg adataidat és szakértőnk 24 órán belül visszahív.
<< Vissza


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket