Itt köthetsz most ingyen lakástakarékot!

Itt köthetsz most ingyen lakástakarékot!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-07-18 Frissítve: 2016-07-19
 

A lakáscélú megtakarításra járó 30%-os állami támogatás már önmagában nagyon vonzó, mégsem véletlen hogy ezen belül is az ingyen megköthető, azaz számlanyitási díjtól mentes variációkra csapnak le az érdeklődők. Ha nem kell a szerződéskötéskor ezt a 25-30 ezer forint (vagy akár magasabb) induló költséget kifizetned, akkor még magasabb hozamra tehetsz szert! Most kifejezetten az ingyen megköthető, akciós lakástakarékokra fókuszálunk!

A lakás-takarékpénztári megtakarításba helyezett pénzedre a befizetett összeg 30%-ának megfelelő, de maximum évi 72 ezer Ft állami támogatást kapsz. Ennek feltétele, hogy a végén összegyűlt pénzt valamilyen lakáscélra költsd el. Ez a lakástakarék lényege.

A befizetés egy szerződés esetén maximum 20 ezer Ft lehet, amelyet legalább 4 évig, maximum 10 évig gyarapíthatsz. Ha többet szeretnél havonta félretenni, azt több szerződésből tudod megoldani. Ez esetben olyan családtagok nevére köthetsz további szerződéseket, akik nem rendelkeznek még lakástakarék szerződéssel. A lakáscél a felhasználáskor lehet felújítás, bővítés, lakásvásárlás, vagy lakáshitel visszafizetése is.

Hogy melyik lakástakarék milyen jó befektetés neked, azt az EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató) hivatott kifejezni. Minél magasabb ez a szám, annál jobb hozamot biztosít az adott ajánlat. Jelenleg 4 lakástakarék kínál ilyen megtakarítási lehetőséget, amelyet az alábbi kalkulátorral hasonlíthatsz össze.

Figyelj rá, hogy a kalkulátorral 20 ezer Ft feletti összeggel is számolhatsz, ez esetben viszont több szerződést kell kötnöd! Ha gyorsan szeretnéd feltérképezni az ingyen megköthető, akciós ajánlatokat, a kalkulátor alatt összegezzük neked!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Hirdetés

    Hirdetés

    Ha nincs számlanyitási díj, magasabb a hozam

    Aki a legmagasabb hozamra hajt, annak a számlanyitási díj akciókat is érdemes figyelni. Mivel ez az egyszeri költség több tízezer forint a kezdetben, jelentősen befolyásolja az EBKM értékét. Ha nincs számlanyitási díj, az EBKM is magasabb, azaz még jobb befektetési lehetőség a lakástakarék.

    A díjelengedési akciók alapvető feltétele minden lakástakaréknál, hogy a vállalt havi összeget a vállalt ideig folyamatosan fizesd, ne legyen elmaradásod, ne szüntesd meg idő előtt a szerződést, és ne módosítsd alacsonyabbra a havi befizetést, vagy a szerződéses összeget. Ellenkező esetben az akció keretében elengedett számlanyitási díjat vissza kell fizetned.

    Ezen a feltételen kívül változó, hogy mely lakástakaréknál milyen további feltételeket szabnak az ingyenességhez. Alább lakástakarékonként egy, a legmagasabb hozammal bíró ajánlatot emeltük ki:

    Erste EgyOtthon 0149 – EBKM 11,47%

    Ha ingyenes számlanyitást keresel a lehető legkevesebb megkötéssel, akkor az Erste ajánlata az abszolút győztes. A fenti hozamot a 4 éves, havi 20 ezres megtakarítással lehet elérni, de az akció az összes havi befizetésre, és az 5, 6, 8, 10 éves variációkra is érvényes.

    Mit kérnek cserébe?

    • a szerződéskötés ne bankfiókban, hanem közvetítőn keresztül történjen, például a Bankmonitoron keresztül, és
    • engedélyezd, hogy később reklám anyagokat küldjenek (ezt egyébként bármikor le is tilthatod)

    VAGY

    • rendelkezz az Erste Banknál bankszámlával, és a lakástakarékot is arról fizesd.

    OTP Start 4 – EBKM 12,36%

    Az ingyen köthető lakástakarékok között a legmagasabb hozamot kínáló lakástakarékot már hosszú ideje az OTP-nél lehet megkötni. A fenti akciós EBKM szintén 4 éves, havi 20 ezres szerződésre igaz, de minden Start termékre érvényes a díjmentes számlanyitás.

    Mit kérnek cserébe?

    Igényelj SMS szolgáltatást a lakástakarékhoz, ÉS

    • nyiss új OTP bankszámlát (csak bizonyos számlacsomagok fogadhatóak el, pl. Simple, Net, Tempó, Prémium Plusz), amelyre jövedelem is érkezik, és erről fizesd a megtakarítást,

    VAGY

    • igényelj új OTP Lakástakarék lakáskölcsönt,

    VAGY

    • ha OTPdirekt szerződéssel rendelkezel, igényeld a lakástakarékot az internetes szolgáltatáson keresztül,

    VAGY

    • lépj be az OTP Egészségpénztárba új tagként.

    Aegon Kamat Fix Plusz 5 – EBKM 9,32%

    Az Aegon minimum 5 éves megtakarítási időszakra kötött lakástakarék esetén biztosít számlanyitási díjmentes akciót, amelynek további feltétele:

    • meglévő vagy új Aegon lakásbiztosítás megléte, amelynek éves díja eléri a 25 ezer Ft-ot,

    VAGY

    • meglévő vagy új Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztári tagság.

    Összegezve tehát: díjmentes számlanyitási lehetőség a legkevesebb kötöttséggel az Erste lakástakaréknál érhető el, amennyiben a Bankmonitoron keresztül igényeled. Ha elküldöd érdeklődésedet, kollégáink visszahívnak, válaszolnak kérdéseidre és segítik az adminisztrációt is.

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés