Mi az a lakástakarék?
Hirdetés
Hirdetés

2013-06-11 Frissítve: 2017-09-22
 

A lakástakarék – rövidebb nevén LTP – egy megtakarítási lehetőség, amit elsősorban lakásvásárlásra, felújításra, bővítésre vagy átalakításra használhatunk fel ( részletek itt ). A havi rendszeres befizetésekhez nem csak banki kamatot kapunk, de az állam is hozzáteszi a befizetett összeg 30%-át pluszban. Amikor lejár a megtakarítási időszak, a befizetett összeg, az állami támogatás és a kamatok mellé akár hitelt is felvehetünk kedvező kamatok mellett.

lakastakarek_abra_kicsi_2013.06.11-3

A lakástakarék szolgáltatás az állami támogatás miatt szigorúan szabályozott, így kötöttségekkel is szembesülünk. Jelenleg öt futamidő közül lehet választani, ahol a legrövidebb befizetési idő 4 év, míg a leghosszabb 10 év.

Négy fő szolgáltatónál választhatunk lakástakarék megtakarításokat: Aegon Lakástakarék, Erste Lakástakarék, Fundamenta Lakáskassza és OTP Lakástakarék. Előfordulhat, hogy más banknál is felajánlanak számunkra lakástakarékot; ilyenkor a három szolgáltató közül az egyikkel fogunk végső soron szerződni.

A havi megtakarítás segít a takarékoskodásban és hosszabb idő alatt nagyobb összeget is fel tudunk halmozni. A lakástakaréknál a legkisebb havi összeg, amit félre kell tennünk az 1 250 forint, míg a legnagyobb, amire állami támogatást kaphatunk, 20 000 forint.

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    A lakástakarék kamata 1% ha olyan változatot választunk, ahol különösen kedvezményes hitelt is kapunk. Azoknál a változatoknál, ahol inkább a hozam számít, és várhatóan nem szeretnénk hitelt, ott 3 százalék a kamat. Ez utóbbinál is lehet hitelt is választani, igaz valamivel magasabb hitelkamat mellett. Ne tévesszen meg az alacsony kamat, a lakástakarék erőssége az állami támogatás. Ezzel a kiegészítéssel az éves hozamunk (EBKM) – állami garancia mellett – bőven 10 százalék fölött is lehet akár.

    Hirdetés
    Hirdetés