Jövőre új lakástakarékok jönnek!

Jövőre új lakástakarékok jönnek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-12-15
 

2017. július 1-jétől három helyett kettő hónap alatt juthatnak hozzá a pénzükhöz azok, akik lakástakarékban takarítanak meg. A változás csak az előbbi időponttól megkötött szerződésekre lesz érvényes, ami egyben azt is jelenti, hogy a lakástakarékok ennek megfelelően a termékpalettájukat is megújítják majd. Jó hír, hogy az intézkedésnek köszönhetően vélhetően tovább nő a lakástakarék hozama!

A kiutalási időszak fog csökkenni egy hónappal

A lakástakarékban minimum 4, maximum 10 évig gyűjtögethetsz, aminek előnye, hogy a befizetéseid 30%-ával egyező, évente maximum 72 ezer Ft állami támogatást kapsz, amennyiben a teljes összeget végül saját, vagy közeli hozzátartozóid tetszőleges lakáscéljára költöd.

A megtakarítási időszakot követően a kiutalási időszak jön, ez most 3 hónap. Ezalatt az idő alatt benyújtod a lakástakaréknak a szükséges dokumentumokat (pl.: lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződést), és a lakástakarék elvégzi a kiutalással kapcsolatos teendőit. Azaz gyakorlatilag 3 hónap alatt utalják ki a pénzt, de jövő év júliusától erre már csak 2 hónapot kell várnod.

Hogyan befolyásolja az elérhető ajánlatokat a változás?

A lakástakarékban elérhető hozam kiemelkedően magas a kockázatmentes befektetések között. Bőven 10% feletti EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató) érhető el havi 20 ezer Ft-os, és 4 éves megtakarítás esetén.

A hozamot a kiutalási időszak hossza is befolyásolja, azonban a jelenleg megköthető termékeket – előzetes várakozásainkkal ellentétben – a változás nem fogja érinteni. 2017.07.01-jével új termékek fognak megjelenni, amely a jelenlegi termékektől a megtakarítási időszakban, a betéti kamatban, az EBKM-ben, vagy akár a megtakarítási időszak végén felvehető lakáskölcsönben is eltérhetnek.

A jelen állás szerint két dolog biztos:

  1. a kiutalási időszak 2 hónap lesz,
  2. a minimális megtakarítási időszak el kell, hogy érje a 4 évet, amelybe a kiutalási időszak is beleszámít.

Amennyiben még most szeretnél lakástakarékot kötni, az alábbi kalkulátorral megnézheted az ajánlatokat!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Hirdetés
    Hirdetés