Kellő bátorsággal több pénz maradhatna a kezünkben!

Kellő bátorsággal több pénz maradhatna a kezünkben!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-07-30 Frissítve: 2021-07-01
 

A munkát terhelő adók és járulékok továbbra is magasak hazánkban, számos okból kifolyólag érdemes lenne csökkenteni a bérekre rakódó terheket. Az csak az egyik indok, hogy több pénz maradhatna az emberek kezében, de a feketegazdaságot méretét is csökkenteni lehetne. Az Alapblog írása éppen ezt a kérdéskört járja körbe.

Az elmúlt évek adócsökkentései ellenére továbbra is magasak a hazai munkát terhelő adók és járulékok, a friss statisztikák szerint Európában a negyedik helyen állunk. A szemléletesség kedvéért Magyarországon nagyjából a munkaadónak 2 forintba kerül, hogy a foglalkoztatott 1 forintot kézhez kapjon. Számos kedvezőtlen hatása van mindennek, például árt a versenyképességünknek és a magyar gazdaság kifehérítését is gátolja.

Nemzetközi példák alapján itt lenne az ideje a járulékcsökkentésnek, ami egyrészt a bérek növekedését okozná, másrészt a vállalatoknak sem kellene áremeléstől vagy a profitjuk elvesztésétől tartaniuk. Ezen felül számos jótékony következménnyel járna az országra nézve az intézkedés, így például a hosszú távú növekedési lehetőségek is javulnának. Bővebben foglalkozik a témával az Alapblog „Legyen végre komoly járulékcsökkentés Magyarországon!” című bejegyzése.

Hirdetés
Hirdetés