MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Kezeket fel! Ki szeretné 1 millióval megtoldani a megtakarítását?

 • 2017-08-06
 • szerző: bankmonitor.hu

Időnként belefuthatunk komolyabb számlanyitási akciókba is az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, most például az Aegon az, amely adományként a szerencsés nyertesnek 1 millió forintot utal az egyéni számlájára. Aki éppen a nyitáson gondolkozik, annak megérheti a lépés, már csak azért is, mert a nyereményen felül még 150 ezer forint adóvisszatérítésre is jogosultak lehetünk. Lássuk, mit is kell az ingyen pénzért tennünk.

Nem férhet hozzá a kétség, hogy nagyon fontos lenne a nyugdíjra takarékoskodni, az önkéntes nyugdíjpénztárakban azonban egyelőre fejenként nem túl nagy összegek gyűltek össze. A hozamokkal nem volt gond, inkább a befizetések azok, melyek elmaradnak attól a szinttől, ami nagyobb nyugdíj-kiegészítésre elegendő lenne.

Ha megnézzük, akkor a pénztárak szövetségének adatai szerint az átlagos vagyon egy számlán 1,1 millió forint volt az első negyedévben. Persze nagy a differencia, mert van olyan pénztár, ahol az átlag a 650 ezer forintot sem éri el, de találunk olyat is, ahol a 4 millió forintot is meghaladja az egyenleg.

Sok pénztár úgy szokta rávenni a tagokat a befizetésre vagy esetleg a belépésre, hogy különböző akciókat hirdet meg. Általában kisebb nyereményeket szoktak kisorsolni, most viszont az Aegon pénztára egy komoly nyereményjátékot hirdetett meg.

Röviden, az a frissen belépő tag, aki teljesíti a feltételeket és kihúzzák a nevét, az a számlájára 1 millió forintot kap. Ha jobban megnézzük, akkor ez azt jelenti, hogy nagyjából a jelenlegi átlagos számlaegyenleg azonnal a duplájára emelkedne. Persze, mivel friss belépőről van szó, alkalmasint sokkal nagyobb lesz a számla megemelkedése.

A feltételek a következők:

 • mindenki játszik a nyereményért, aki 2017. március 13. és szeptember 30. között beküldi a belépési nyilatkozatát, és az legfeljebb október 31-ig az befogadásra is kerül
 • az akciós időtartama alatt a havi rendszeres befizetés minimum az egységes tagdíjat eléri, vagyis a havi 5000 forintot
 • aki havi 5000 forinton felül fizet be, az 20 000 forintonként kap 1 sorsjegyet (logikusan több sorsjegy nagyobb nyerési valószínűséget jelent)
 • szükséges még érvényes e-mail cím és teljes körű adatkezelési hozzájárulás megadása a belépési nyilatkozaton
 • a sorsolásra december 14-én 10 órakor kerül sor közjegyző jelenlétében, a nyertest 5 munkanapon belül telefonon értesítik (ha nem érhető el, akkor a három tartalék nyertes közül időrendben választanak)
 • a nyertes 1 millió forintot kap adományként a számlájára, ezen felül még akkora összeget, amiből az adomány után adókötelezettséget (SZJA + EHO) meg tudja fizetni az adóhatóság felé
 • ebből következik, hogy adóvisszatérítésre is jogosult lesz a nyertes, a befizetésre vonatkozó felső (750 ezer forintos) korlát elérése miatt ennek értéke bármi legyen is, 150 ezer forint lesz

Aki számlanyitáson gondolkozik, annak tehát most nagyon megérheti, ha még a következő hónapokban ezt megteszi. A Bankmonitoron keresztül kezdeményezett számlanyitásra is vonatkozik ez az akció, márpedig a számlanyitást mi jelentősen meg tudjuk könnyíteni. Ha szeretne nyerni, akkor keressen meg bennünket és segítségére leszünk a minél gyorsabb ügyintézésben.

Nézze meg nyugdíj kalkulátorunkkal, hogy mire számíthat nyugdíjas korában!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?

Ft

A legkedvezőbb nyigdíjmegoldás hatalmas segítség

 • Kézzelfogható nyugdíj-kiegészítés időskorban
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett

Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész

A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjadat?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Havi -ból -od lesz.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.