MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Különleges kiszolgálásra vágysz? Akkor neked találták ki a prémium szolgáltatást!

 • 2014.07.07.
 • szerző: bankmonitor

Megkülönböztetett figyelem, elsőbbségi, diszkrét és rugalmas kiszolgálás. Széles körű emelt szintű banki szolgáltatások kezdve a bankszámlavezetéstől a pénzügyi tervezésen keresztül egészen a legkülönfélébb kedvezményekig. Mindezek fényében ugyan ki ne szeretné élvezni a bankok prémium szolgáltatásainak előnyeit?

A széles körben elérhető számla- és szolgáltatáscsomagokon túl több nagybank is prémium szolgáltatásaival igyekszik elnyerni mind meglévő, mind pedig jövőbeni ügyfelei kegyeit. Teljesen érthető magatartás a bankok részéről, hiszen ezzel
a szolgáltatáskörrel jellemzően az átlagosnál magasabb jövedelmi, vagy vagyoni helyzettel bíró ügyfeleket célozzák meg, akik általában aktívabban használják a banki és egyéb pénzügyi termékeket.

Prémium szolgáltatásokat
főként jövedelmünk, vagy megtakarításaink alapján vehetünk igénybe, de találkozhatunk olyan gyakorlattal is, ahol a bankkal szemben fennálló hiteltartozásunk révén is bekerülhetünk a kiemelt ügyfélkörbe. Jövedelmi oldalról a nagybankok többségénél havi 250-400 ezer forintos rendszeres (jövedelem) jóváírás, míg megtakarítási lábon 5-10 millió forintos állomány szükséges, hogy élvezhessük az emelt szintű szolgáltatás előnyeit.

premium_140707
Mégis mit kapunk cserébe prémium ügyfélként?

Prémium szolgáltatásuk keretében a bankok igyekeznek olyan komplex szolgáltatáscsomagokat kialakítani, amelyek teljes körűen lefedik az ügyfelek mindennapi pénzügyi igényeit, továbbá olyan plusz szolgáltatásokat tartalmaznak, amelyek főként kényelmesebb és nem egy esetben kedvezőbb bankolást tesznek lehetővé.

A dedikált prémium számlacsomagon és különböző kedvezményes díjazású banki termékeken (pl.: hitelkártya, értékpapírszámla, stb.) túl számos kényelmi szolgáltatást biztosítanak a bankok a prémium ügyfeleik részére. Ilyen például a soron kívüli ügyintézés bankfiókban személyes ügyintézőnkkel, vagy az elsőbbségi kiszolgálás telefonon a prémium vonalon keresztül.

A kényelmi szolgáltatásokon túl leginkább a befektetések terén élvezhetjük a prémium státusz előnyeit. Általában szélesebb termékválaszték áll rendelkezésünkre, továbbá szakértői segítségre számíthatunk személyi bankárunktól, aki aktív szerepet vállal a terveink megvalósításához szükséges optimális megtakarítási portfólió kialakításában és gondozásában.

A szolgáltatást részeként több banknál is gazdasági elemzések, hírlevelek kerülnek összeállításra az ügyfelek részére, esetenként összejöveteleket, termékbemutatókat is tartanak részükre. Több helyen partnerkedvezmények vehetőek igénybe (ezek jellemzően egy jól kiválasztott kereskedői, szolgáltatói kör által nyújtott 5-10%-os árengedményt jelentenek), de akár assistance szolgáltatások is igénybe vehetőek. Így bármilyen kisebb-nagyobb probléma (orvosi, háztartási, autós) azonnali elhárításában bankunk (szerződött partnere) nyújt segítséget.

Prémiumra keresztelt számlacsomagot majdnem minden banknál találunk, ez azonban sok esetben a klasszikus prémium szolgáltatással közel sem azonos. Ha tudatosan szeretnéd életed pénzügyi oldalát tervezni és szeretnéd megérteni azt is, hogy melyik pénzügyi termék pontosan, hogyan segít céljaid elérésében, akkor válaszd
személyes tanácsadási szolgáltatásunk és segítünk eligazodni a részletekben!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Nincs ember!

  Kimerült a lengyel munkaerőpiac (is), krónikus a munkaerőhiány, hiába vágtatnak felfelé a bérek. Csak az első fél évben még 900 ezer ukrán munkavállalóra kértek engedélyt...

 • RSM Hungary blog

  Indokolt lenne az új Jöt. változtatása

  Az új jövedéki törvény még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat. A jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

 • Pénzkérdés

  Tech óriások írtak nyílt levelet Donald Trumpn

  Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai miniszterelnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól. [...] Bővebben!

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul. [...] Bővebben!