Láss csodát – Így faraghatsz le havonta ezret a bankszámlaköltségekből!

Láss csodát – Így faraghatsz le havonta ezret a bankszámlaköltségekből!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-14 Frissítve: 2021-10-08
 

Javában tart a nyár, ami jó alkalmat teremt arra, hogy körbenézz a saját pénzügyeid körül. Lehet azt gondolod, hogy a legjobb bankszámla a tied, de fogadnánk, hogy ha egy bankszámla kalkulátorral rákeresnél, akkor találnál jobbat. Megnéztük, hogy melyek most a legjobb bankszámlák, amivel nem csalás nem ámítás, havi alapon akár 1000 forintot is spórolhatsz!

1

Még akkor is, ha annak idején a legjobb bankszámla mellett tettük le a voksunkat, érdemes leellenőrizni időnként, hogy miként változott a felhozatal. Elég csak visszakeresni a korábbi írásainkat, és láthatóvá válik, hogy akár nagyon gyorsan is meg tud változni a széljárás a bankoknál, ami újabb és újabb kedvező havidíjú bankszámlák megjelenésével jár együtt.

Azt felejtsd el, hogy saját magad kezded el átnézni a bankok kínálatát, mert több tucat számlafajta van, ráadásul nagyon sok apróbb kiadási tételből áll össze, hogy mennyit is kell ténylegesen fizetni a bankszámláért. Ezért is ajánlatos a bankszámla kalkulátorunkat felkeresned, ahol részletesen beállítva a bankolási szokásaidat, megkaphatod, hogy éppen melyik a legjobb bankszámla számodra.

Már az első féléven túl vagyunk, jó apropó, hogy áttekintsük, éppen most melyek a bankoknál a legjobb bankszámlák. Az ábráknál látni fogjátok, hogy az általunk becsült számlahasználati szokások mellett mekkora a havi kiadás, viszont ha úgy adódik, az alábbi kalkulátorral a saját ízléseteknek megfelelően kapjátok meg az eredményeket.

Két tipikusnak számító példát hoztunk, az egyikben az átlagos jövedelem és aktív számlahasználat párosul, míg a másikban alacsony jövedelem és sokkal visszafogottabb számlahasználat. Érdemes már most felhívni a figyelmet, hogy az SMS értesítés bekapcsolt állapotban van kártyahasználat esetén, miközben ha ezt ki tudjuk váltani, akkor elérhető az első évben egy valóban ingyenes bankszámla.

Az első esetben havi 150 ezer forintot kapunk és rendesen használjuk a bankszámlát. A lekérdezés alapján a dobogó első három fokán – az első éves díjak alapján – az Erste, a CIB és a Gránit végez. Az Erste Privilégium „L” számlája ingyenes is lehetne az első évben, viszont az SMS díj beszámításával havi 112 forintot fizetünk havonta.

Üdvözítő, hogy a legjobb 5 számla esetében sem kell havonta 400 forintnál sokkal többet kifizetni, vagyis viszonylag olcsón tudunk bankolni, ha ezeket a bankszámlákat választjuk. Sok esetben előfordul, hogy a bankkártya kedvezményesen kerülhet a birtokunkba, viszont a második évtől kezdve ez a kedvezmény megszűnik, így emelkedik a havi számlavezetési díj is.

Ha azt gondolnánk, hogy havi 80 ezer forintos jövedelem mellett sokkal mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni az akciós számlavezetésért, akkor rosszul hittük. Az összesítésünk szerint a dobogó első három fokára a CIB, az OTP és a Gránit fér fel. A korábbiakhoz képest az Erste visszaszorul a 6. helyre. A TOP5 számla első éves havidíja 212-478 forint között mozog, és a második évben sem megy 745 forint fölé.

Tagadhatatlan, hogy a jövedelmedhez képest arányaiban többet tesz ki a számlavezetési díj, ha kisebb a jövedelmed, de éppen ezért jó rendszeresen áttekinteni a pénzügyeidet. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy ahogy a múltban, úgy a jövőben is lesznek változások a banki kondíciókban, ami lehetőséget teremt, hogy még többet spórolj.

Nézd meg kalkulátorunkkal, hogy melyik bankszámla hasonlít a legjobban a mostanira, és meg fogsz lepődni. Merj váltani, főleg úgy, hogy heteken belül már akár online is megteheted ezt.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés