Ma este kiderül, melyek a legjobb pénzügyi termékek!

Ma este kiderül, melyek a legjobb pénzügyi termékek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-11-07 Frissítve: 2021-07-01
 

A Bankmonitor azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a banki termékek közötti eligazodást. A célhoz vezető út fontos mérföldköve az este megrendezésre kerülő díjátadó, ahol az „Év legjobb banki termékei” díjakat adjuk át 15 kategóriában. Az este folyamán szakmai előadásokat is meghallgathat a közönség, amelyekből többek között kiderül, hogy a pénzügyi digitalizáció miként változtatja meg az életünket.

Kevesebb, mint két hónap, és itt az év vége, amikor is számot vethetünk, hogyan is telt a 2016-os esztendőnk. Természetesen mindenre nem lehet időnk, számos olyan dolgot félreteszünk ilyenkor, ami első látásra nem tűnik fontosnak, mégis alkalomadtán sokat fizetünk érte. Tipikusan ebbe a kategóriába sorolhatók a különböző banki termékek is, amelyekkel mindannyian találkozunk és fizetünk is értük, de olyan nehéz átlátni, hogy jó üzletet csináltunk-e vagy sem.

A Bankmonitor azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse bárki számára a banki termékek közötti eligazodást, ezáltal kiválaszthassuk a legkedvezőbb konstrukciókat. A kalkulátoraink bizonyítják, hogy egy hagyományos bankszámlánál éves alapon 10 ezer forintot is megspórolhatunk, viszont egy jól kiválasztott lakáshitelnél összességében több millió forintos összegről is szó lehet.

A sikeres iránykeresést támogatja a Bankmonitor által életre hívott „Év legjobb banki termékei” díj, amit most adunk át elsőként 15 lakossági és vállalati kategóriában az este folyamán. Néhány órán belül kiderül, hogy kategóriájának ki volt a legjobbja. A kérdés eldöntése korántsem volt egyszerű, viszont rendelkezésre állt minden olyan információ, ami alapján objektíven véleményt tudtunk alkotni.

Az utóbbi években felépített kiterjedt termékadatbázis lehetővé tette, hogy elfogultság nélkül kiválaszthatók legyenek a legkedvezőbb megoldások. Ehhez meg kellett vizsgálnunk, hogy a termékek hitelkamata/elérhető hozama és a kapcsolódó költségek hogyan is néznek ki. Miközben nem feledkeztünk meg olyan tényezőkről sem, mint a termék vagy szolgáltatás felhasználók általi elérhetősége, vagy az 1300 fős, online közvélemény kutatásunk eredménye.

Az este folyamán a díjátadó mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az életünket átformáló digitalizációról a témába vágóan minél több szó eshessen. A szakmai program során olyan témákat érintünk, mint hogy mit várhatunk a pénzügyi digitalizáció területén, merre tart a szabályozás, mit várnak el a fogyasztók és mi lehet az erre adott válasz a bankszektorban.

Kétségünk ne legyen, pár ezer kilométerrel nyugatabbra az online bankszámlanyitás vagy egyéb szerződéskötés már megoldott, néhány éven belül mi is ott tarthatunk majd, hogy ne kelljen egy bankfiókban személyesen megjelenni a szerződéskötéskor. Ráadásul a kártyáink, esetleg az egész pénztárcánk a mobilunkba (bármilyen okoseszközbe) költözhet, ami a kihívások mellett számtalan lehetőséggel kecsegtet.

Hirdetés
Hirdetés