Banki termékek összehasonlítása

Megnyugodhatnak a nyugdíjasok, már biztos a 10 ezer forint

 • 2016-12-07
 • szerző: bankmonitor.hu

Jól jön a nyugdíjasok számára a hamarosan érkező Erzsébet utalvány, viszont sokak ijedhettek meg a napokban felröppent hírek kapcsán, miszerint adóbevallást kell készíteni és esetlegesen adózni is. A hivatalos álláspont szerint viszont nincs erről szó, csak arra ügyeljünk, mire költjük el az összeget.

A közelmúltban jelentette be a miniszterelnök, hogy a nyugdíjat és egyéb ellátást kapók az év végéig kapnak 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványt. Ezzel még nem is lenne önmagában semmi gond, viszont felröppentek olyan hírek, miszerint elképzelhető, hogy a kedvezményezetteknek adóbevallást kellene készíteniük. Ráadásul még az utalvány után járó, nem kis (37%-os) adóterhet is ők állnák.

A huzavona végére a pontot a nemzetgazdasági minisztérium tette, ma megjelent közleményükben tudatták, hogy a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalvány közterheit az állam fizeti meg és az adóhatósággal való elszámolást is az állam rendezi. Röviden, sem adóbevallást nem kell készíteni, sem adókötelezettsége nincsen a nyugdíjasoknak.

Valószínűleg sokak számára nagyon jól tud jönni a nyugdíj-kiegészítés ilyen speciális formája, viszont ahogy azt korábbi cikkünkben már bemutattuk, nem érdemes erre tartósan számítani. A nyugdíj előtt állók számára például van olyan megoldás, amivel tartós nyugdíj-kiegészítést lehet elérni, ez pedig nem más, mint a nyugdíjcélú megtakarítás.

Minél korábban kezdjük el, annál kisebb erőfeszítés által érhető el a kívánt cél. Csak egy példa, ugyanakkora összeg gyűlik össze, ha 25 évig 10 ezer forintot, vagy 15 évig 21 ezer forintot teszünk félre. A megtakarított összeg megfelelő biztonságot ad számunkra, és nem kell attól tartanunk, hogy egyik évben kapunk-e plusz pénzt az állami nyugdíjon felül vagy sem.

Kíváncsi vagy, mennyit kell félretenned, hogy anyagi biztonságot teremts magadnak idős korodra? Alábbi kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatod!

Nyugdíj kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?

Ft

Az önkéntes nyugdíjpénztár hatalmas segítség

 • Kézzelfogható nyugdíj-kiegészítés időskorban
 • 20%-os (maximum 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%, reálhozam 2,7%!
 • Alacsony költség mellett elérhető

Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész

A nyugdíjig hátralévő évek
-


Teljes felvehető összeg
-
állami támogatás és hozama
-
összes befizetés
-
befizetés hozama
-
összes költség
-
Havi plusz kifizetés nyugdíjas korban
-
Mennyivel növeli ez a nyugdíjadat?
-

 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérj ingyenes tájékoztatást!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Havi -ból -od lesz.
E-mailben elküldjük a számítás részleteit!

Tudd meg, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a nyugdíjadból! Add meg elérhetőségeidet és a Bankmonitor szakértője visszahív.

7 Hozzászólás

 • nyöggedíjjas 2016-12-07 18:02:55 - Válasz

  szegény több százezret kapó nyugdíjasnak még az orbán ajándék adóját is átvállalja az állam. Egyébként meg tök mindegy mert az állam az egyik zsebéből átkerül a másikba.

 • Lengyel 2016-12-07 19:17:28 - Válasz

  Nem kéne felelősségre vonni azt, aki felzaklatta a nyugdíjasokat?

 • roccobaba 2016-12-08 07:23:33 - Válasz

  Hány csontot akartok lerágni még ebben a témában?

 • zsike 2016-12-08 10:08:11 - Válasz

  A minimálbéres és a szociális segélyen élőknek is kellene. Utóbbiak sokkal nagyobb bajban vannak mint a nyugdíjasok.

 • sanyó 2016-12-08 11:11:39 - Válasz

  Már e sok mellé beszédeket el kellene hagyni! Ha Kormány komolyan gondolta akkor minden vele járó következményeket vállalja be.Ne a mézes madzagot huzigálja

 • Lia Fehér 2016-12-08 16:29:40 - Válasz

  Nyugdíjasok figyelmébe! Szemben a mi 1,6%-os emelésünkkel – ami nem éri el az MNB által jelzett 2,3 százalékos inflációt – az MNB vezetőinek 110-275%-os béremelést indítványoz a Fidesz. Így alakul

  Matolcsy György elnök: 5 millió,
  Nagy Márton alelnök: 4,5 millió,
  Gerhardt Ferenc alelnök: 4,5 millió,
  Windisch László alelnök: 4,5 millió,
  Montetáris Tanács tagjai: 3 millió,
  Papcsák Ferenc, FB-elnök: 3,5 millió,
  FB-tagok: 3 millió fizetése.

  Matolcsy György éves bére így 60 millió forintra emelkedik. Különösen érdekes az MNB-vezetők béremelése, ha emlékeztethetek arra, hogy milyen cirkuszt rendezett Orbán a korábbi elnök Simor András 2 milliós fizetése miatt. Orbán akkor így nyikatkozott:

  “A magyar jegybankelnök fizetését a magyar emberek adják. A mi adónkból fizetjük.” Na és most?

 • Ásvány Attila 2016-12-13 20:05:55 - Válasz

  Annak az idióta , szakértelem nélküli Matolcsy-nak az éves bére — 60 MILLIÓ —forint , plusz a különjutattások–egyenlő évi 75 MILLIÓ !! Ez azt jelenti hogy – egy hónap alatt 50 embernek , aki dolgozik is- az egyévi fizetését veszi fel pofátlanul, egy évben —600 ember fizetését veszi fel ! Ennyi pénzt ad a Fidesz annak aki teljesiti a Fidesz nagyon ocsmány feltételeit és segit az ország lerablásában, az emberek megnyomoritásában !! DE–JŐN 2018 és remélem gondolkodtok a szavazásnál! Soha többet Fideszt , soha többet nyomort nem akartok !!
  egy nyugdijas

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.